aslında bence bu durum şundan kaynaklanıyor, hiç kişisel gelişim kitabı okumamışsanız ve ilk okuduğunuz kitap yazarın kendi hayatından da yaşadığı şeyleri katarak etkileyici ve yazdıklarını kanıtlayıcı örneklerle destekleyen bir dille yazılan bir kitapsa büyük olasılıkla kişiyi de etkileyecektir ve başka kişisel gelişim kitapları okumaya da heveslendirecektir. ama birkaç kişisel gelişim kitabı okuduktan sonra benzer özelliklerde olduklarından, yani motive eden, tastikleyen, onaylayan cümleler yoğunluğunda yazılması bu tarz kitapların ortak özelliği olduğundan ve artık bir müddet sonra işin özünü anlayıp motivasyon cümlelerinde de doyuma ulaşıldığından artık sıradan gelmeye başlayabiliyor ve artık ilginç gelmemeye başlıyor. bunun için hiç okumayanların mutlaka 3-5 güzel kitap okumasını tavsiye ediyorum. sonra okumasa da olur çünkü kendini nasıl ayağa kaldıracağını, motive edeceğini ve istersen, emek verirsen neler başarabileceğini az çok öğrenmiş oluyorsun tabi kolay olmadığını da öğreniyorsun ama birşeyleri başarmak zorlukarına rağmen harika bir duygu.

Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kişisel gelişimcilerin bile kişisel gelişim kitaplarına karşı olduklarını duymuştum Bende elimden geldikçe kitap okuyorum ama kişisel gelişimleri pek sevmiyorum. Ama Ahmet Şerif İZGÖREN'in kitaplarının iyi olabileceğini tahmin ediyorum.