Dent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar benim tercihim okuldan yana. Mezun olunca iş garantim falan yok ama ben o kadar bu okulu okudum. Okulumun sıkıntıya girmesine istemiyorum ve bitirmek istiyorum. Benim istediğim sizlerden, ileri de bu durumda sicilimin olumsuz etkilenmesi söz konusu mu? Bu konu hakkında net bilgisi olan kimse yok mu?
Memur Adayına Güzel tavsiyeler :
1- Amir gerektiği durumlarda Mazeret izni verebilir 10 gün olması gerekli. Ardından bir 10 gün daha verebilir ama parantez de de belirttiğim gibi etkili bir konuşma ile ilk 10 gün cepte.İkinci 10 gün sıkıntılı çünkü amirin kişiliğine ve insafına bağlı. ( ki gerektiği durumları azıcıkta sen oluşturacaksın,güzel kelimeler seçip, güzel bir hitabet ile isteyeceksin, olmadı mı bir üst amire gideceksin gerekli durumlarda vali yardımcısına kadar git. Çok şükür artık devlet geçmişe göre daha bir sosyal devlet.)
2- Amire mazeret izninden sonra bu durum için en az 20 güne ihtiyacın olduğunu söyleyip 10 gün rapor alacağını beyan et. ( Etmek zorunda değilsin gidip iznin son günü raporda alabilirsin.Biraz emrivaki olur fakat ilk intiba son intibadır derler.Göze batmadan 1. madde de amirin beden ve konuşma diline bakarak yolu sen belirlersin...
Böylelikle 20 gün iznin olur inş. Hiç birşey yapamazsan vali yardımcılarına durumu anlat bir hal çaresi bulunur. Kazandığın haktan hemen vazgeçme.. Durumunu anlat çözüm sun onlarda çözüm üretirler inş.