Ben kendi taktiğimi vereyim, ben de kilolardan muzdaribim. 15 kilo fazlam var şuan.
Ben TRT Belgesel'de bir belgesel izledim. İnsanları 2 gruba ayırıyorlar. Bir gruba diyet ve lifli yiyecekler veriyorlar, diğer gruba ise aynı yiyecekleri mutfak robotundan çektirip çorba yaparak veriyorlar. Çorba şeklinde yiyenlerin daha sağlıklı olduğu, daha iyi kilo verdikleri, yağları daha çok yaktıkları görülüyor. Bu deney 6 ay sürüyordu galiba.
Ben de yakın zaman önce bu yönteme geçtim ( kimseye danışmadan ). Mesela nohut yemeği + bulgur pilavı + ıspanak yemeği yiyeceğim diyelim. Bunları robottan çektiriyorum, ıspanaklı, bulgurlu, nohutlu çorba yapıyorum. Bu şekilde besleniyorum. Hareketi biraz arttırdım, öğün sayısını hiç azaltmadım ( günde 3 öğün ), yemek miktarını ise %30 azalttım. 8 kilo verdim 1 aydan az fazla bir sürede.
Kiloyu 2 haftada bir tartıyorum. Sabah aç karna ve üzerimde elbiseler olmadan. O şekil daha gerçekçi oluyor. Çünkü mesela 2 bardak su içtin bu + yarım kilogram demek, tuvalete gittin bu -1 kilogram demek. Tartılmayı hep aynı şartlarda yaparsan kilonu daha verimli ölçersin.
ilginç bir yöntem yediğimiz yemeklerin suyunu mu içmemiz gerekiyor yani doğru mu anladım