Vallaha bende kendi düşüncemi yazayım. O kadar büyük bir yerim olsa, ufak tefek bir lokanta yaparım zaten tırcı felan filan derken gece gündüz işler. Artık otopark misalide istersen ücretli yap, zaten bir çok tır şoförü sabah yola çıkamadıkları için akşam saatlerine kadar beklemek durumundalar. Bu durumda kazan şöyle işleyebilir.
1. Lokanta yaparsınız eğer geceye kalmak istemiyorsanız yemeklerini günü birlik olarak yaparsınız, ona göre servis edersiniz.
2. Otopark sistemi ile cüzi bir miktar karşılığında bu işte yapılabilir. Çünkü biliyorsunzu tır şoförleri öyle her boş yere tırı koyum bende uyuyum demiyor. Aldıkları mazot az bir şey değil, bir depo 5-6bin tl'e doluyor. O yüzden gece birilerinin gelip mazotu hortumlama ihtimali olabiliyor. Ekstra olarak eğer tır değerli bir yük taşıyorsa çalınma ihtimali de var. O yüzden her zaman güvenli bir yer ararlar ki başına bir şey gelmesin diye. İşte bu durumda siz en azından arazinizi hem lokanta olarak hemde otopark olarak değerlendirebilirsiniz.
3. Ekstra olarak oto yıkama işi yapabilirsiniz. Ne bileyim yani yıkama tesisi kurulduktan sonra müşteriniz yemeğini yerken o zaman zarfında tırını yıkatmak isteyebilir. Böylelikle zamanı daha da değerlendirir.
Tabi ben öyle kabataslak konuşuyorum fakat yok efendim prosedürmüş, yok efendim şartmış vergiymiş cartmış curtmuş derken olmayabilir veya vazgeçebilirsiniz.