İşin özü şudur. Her devrin güzellikleri ve çirkinlikleri vardır.
Güzelliklerini görmezden gelip sadece çirkinliklerini görmeye odaklanan bir yapınız varsa gayet kötümser ve depresif bir ruh hali içindesiniz ya da siz geçmişi hiç bilmiyorsunuz demektir.
Bir arkadaş yazmış dedem ilkokul 3'e kadar okudu, kafasını gereksiz bilgilerle doldurmadı devlete memur oldu diye.
Koyunun olmadığı yerde diye başlar o söz. Okul yokmuş memlekette ilkokul 3'ü bitiren tahsilli sayılıyormuş. Bunu o dönemi övmek için kullanıyor arkadaş.
Dedesinin bir köyde geçen yaşamının ne kadar insancıl olduğunu anlatıyor. Ben bir köyde doğmadım. Zengin bir adam da değilim. Geçen hafta Roma'ya gittim pazartesi günü, perşembe günü de Kiev'e geçtim. Bu pazartesi sabah geldim ofisimi açtım. Şimdi senin deden çok insancıl yaşadı da biz çok felaket mi yaşıyoruz? O insanları sömüren bankalar sayesinde paraya ihtiyacım olduğunda başka bir memleketin atm'sinden para çekebildim. O insanı mahveden internet sayesinde kimseye adres sormadan her adresi kendim buldum.
Yanımda o ilaç kartellerinin ürettiği ağrı kesici, antibiyotik, miğde ilacı ve allerji ilaçlarından oluşan ilaçlarla gezdim Kiev'deki kar fırtınasında hastalanırsam koca karı ilacı peşinde koşmayayım diye.
Atla aylarca süren, trenle haftalarca süren mesafeleri 3 saatte katettim.
Üstelik Annemi arayıp facetime açıp muhabbet ettim, eskisi gibi gurbetten 1 ayda gidecek mektuplarla haberleşmedik.
Yani siz sadece modern yaşamın getirdiği problemleri görmek istiyorsunuz, üstelik ilkel yaşamın getirdiği problemleri görmek istemiyorsunuz.
Kimse sizi şehre hapsetmiyor, silah zoruyla bir işe sokmuyor, şehirlerin etrafı dikenli telle çevrili değil isteyen çıkabiliyor.
Eğer modern çağın getirdiği hayat tarzı ile ilgili sorunlarınız varsa buyrun daha ilkel bir yaşam şekli seçin.
Kimse sizi köleleştirmiyor. Buyrun isteyen dağa çıkıp yaşayabiliyor. Bu hayatın daha güzel olduğunu düşüneni kimse tutmuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=aHX72r6C_zk