Tereciye sorun diyorsunuz yani

Valla bu işin içinde bir de rakiplerin seri tıklaması sorunu var hocam, o da ayrı bir dert...
Rekabet durumunu tam olarak bilmiyorum, o yüzden önce söyle bir 30 kadar makale yazıp içinde bu anahtar kelimelere %2 oranında yer vereceğim. 30 makale yeterli olur mu sizce? Makale ile olmazsa artık mecburen reklama gider yol

Yine de ne kadar seo çalışması olsa da ilk sayfa en tepede olmak imkansız.
Rekabet seviyesini keyword planner 3 farklı sıfatla sunar size. Düşük orta veya yüksek olarak. Tabi ki bu rekabet, kelimenin zorluğunu değil reklam veren yoğunluğunu belirtir. Buradaki yüksek rekabet rakiplerin tıklamaları anlamına gelebilir

Kelime rekabet analizini, ilk sayfadaki sitelerin backlink analizleri, da/pa değerleri gibi değerler ile kendiniz bir miktar test edebilirsiniz. Rakiplerinizi ölçmeden seo yapmak zaten büyük bir hatadır. 30 makalenin yeterliliği yine anahtar kelimenin zorluğuna bağımlıdır ancak en azından orta düzeyde yeterli olduğunu düşünüyorum.
Makale sayısını artırmayı düşünürseniz bir uzmandan destek alarak veyahut yetkinseniz kendiniz uğraşarak paravan blog ağı kurabilirsiniz. Bu daha faydalı olabilir. Aynı şekilde artırmasanız dahi makalelerinizi spinnerlardan geçirerek paravan bloğa hazır hale getirebilr ve böylece hem sitenizde hem paravanlarınızda yayınlayabilirsiniz.
Rakiplerin backlink analizini r10 backlink analiz ve smallseotools (adını yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) gibi araçlardan ücretsiz olarak alabilirsiniz. Daha detaylı ve profesyonel analizler için ücretli analizlere başvurmanız gerekebilir. Forumda ahrefs üzerinden rakip analizi yapan kişiler bulabilirsiniz. Ya da benim Alexa üzerinden yaptığım 3 site analizi 16 tl fiyatlı hizmetimden faydalanmak için pm atabilirsiniz. Artan site sayısı indirimi de beraberinde getirebilir
İyi çalışmalar.