Şu soruların yanıtını kendinize verirseniz sorun çözülebilir
Neden yemeğe kötü bir şey koysunlar? Adamlar ekmeğinde, sizi öldürürlerse bir daha müşterileri olamazsınız para kazanamazlar

Bu güne kadar bu yerde kaç kişinin başına kötü bir şey geldi?
Kaç kişi hastahaneye kaldırıldı?
En pis yerde yemek yiyen hatta çöpten beslenen insanlar da bile ciddi sağlık sorunları çıkmıyor neden bende küçücük bir şeyden sorun çıksın?
Bir de(kesinlikle kaderci bir insan değilim) olacak olan oluyor, asla engel olamıyorsunuz. Ek olarak sakınılan göze çöp batarmış.
Çok takmayın, düşünmeyin, dikkatinizi dağıtacak başka şeyler bulun.
Kız arkadaşınız yoksa kız arkadaş edinin onunda gidin, yada bir arkadaş grubuna katılın birlikte bir yere gidince her türlü yiyeceksiniz o yemekleri
Ben bir dönem olasılık hesabı yaparak vücudum ne zaman beynime, bağırsağıma pıhtı atacak da öleceğim yada dünya üzerinde kanser olan insanların orantısından kendimin kanser olma olasılığını vs hesaplamak gibi salak saçma şeyler yapıyordum/düşünüyordum.
Sonra düşündüm, babama, anneme yakın çevreme baktım bu yaşa kadar sorunsuz yaşamışlar, kağıt üzerinde her an ölme olasılığım olsa bile insan ölmüyor diye düşündüm ve o günden beri bunların hiç birini düşünmüyorum.