Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polislik düşünüyorsanız pomemden felan artık yalan oldu onu söyleyeyim hocam
Lise zamanlarında vardı ama kazanamayınca zorlamadım hocam

Takva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı arkadaşların kendisinde veya yakın çevresinde bu rahatsızlığı geçiren kişiler olmadığı için anlamalarını beklememek lazım. 4 aydır Paxil 20mg. kullanıyorum. Daha önce evden tek başına çıkamama, huzursuzluk, heyecan gibi şeyler vardı. Şuan yok herşey normal, yediğim yemekten lezzet almaya başladım. Kilo'da aldık haliyle..
Önce Allah'a sonra kendine güven... Tedavisi olmayan bir rahatsızlık değil. Uykuna ve yeme,içmene dikkat et.
İşin aslı hastalığın ne olduğu ortaya çıkınca bir rahatlama geldi. Daha önceleri sürekli kalp mi beyin mi diye düşünüp duruyordum. Ama Bugün sabahtan beri daha iyiyim. Teşekkürler

TheWebmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Sizi çoğu insan anlamayacak. Bu dönemde en büyük desteği ailenizden alabilirsiniz. Sizi yadırgayacak garipseyecek insanlardan uzak durun, onlara hiç ama hiç ihtiyacınız yok.

Anksiyete bozukluğu veya panik atak gibi bir süreçten geziyorsunuz muhtemelen. Bahsedilen ilaçların etkilerini internet üzerinden okuyup kafanızı yalan yanlış bilgiler ile doldurmayın. Bu tarz rahatsızlığı olan insanlar okudukları herşeyden kendilerine bir pay çıkarır ve bunu yaşarlar. Mesela; "Panik atak hastasıyım, 4 senedir x ilacını kullanıyorum hala yenemedim!" gibi bir ibareyi okumanız sonucunda "aaa bende 4 sene bu hastalığı çekeceğim" algısı oluşur. Hassas bir dönemden geçtiğiniz için algılarınız daha hassas ve şaşkındır. Beyninizin size oynadığı bir oyunu yenebilmek için öncelikle oyunun kurallarını öğrenmeniz gerekli. Kabullenmeniz gerekli. Kuvvetle muhtemelen salgıladığınız serotonin hormonunun az seviyede olduğu bir dönemdesiniz. Yani yeterince mutlu değilsiniz. Belki fazla streslisiniz, belki fazla endişeli, belki fazla düşünceli. Ama bu gibi duygulardan en az birisinin fazla olduğu bir dönemdesiniz. Durumu kendi içerinizde büyütmeyin, yüzbinlerce insan hayatının belli bölümlerinde bu süreçten geçiyor. Takdir edersiniz ki hayatta herzaman herşey gönlümüzden geçtiği gibi gitmiyor.

5 yıl önce çok şiddetli bir panik atak rahatsızlığı geçirdim. Sizin rahatsızlığınız bu olmasada, benzer bir rahatsızlık olabileceğini düşündüğüm için size birkaç tavsiyede bulunmak isterim; 1-) Spor yapın. 2-) Sürekli birşeyler ile meşgul olun. Telefonda sevdiğiniz bir oyunu oynayın, maket malzemeleri alıp kesin biçin boyayın, kitap okuyun, programlama öğrenin.. vb. gibi hoşunuza gidebilecek yenilikler ekleyin hayatınıza. 3-) Alkolden uzak durun. 4-) Yanında güven duyduğunuz insanlarla daha fazla vakit geçirin. 5-) Hastayım ben, hastamıyım ben gibi soruları kafanızdan atın. Sosyalliğinizden ödün vermeyin, aksine dahada sosyal olmaya çalışın.
Tekrar geçmiş olsun, umarım kısa sürede sıkıntınız geçer.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Zaten fazla kafama takmıyorum o yorumları. Hastalığın ne olduğu belli olmadan önce herşeyden kafaya takıyordum ama artık takmıyorum bugün sabahtan itibaren. Daha önce midede reflü çıkmıştı kalp ile ilgili sanıyordum belirtiler onu gösteriyordu. Reflü olduğunu öğrendiğimde 1-2 gün içinde normale döndüm bir daha aklımdan geçmemişti bu hastalığa kadar ama çok şükür bunuda önemsemeyeceğim.