Kimse kusura bakmasin, ben tuketiciyim ve alacagim urunun en ucuz ve en isime gelenine bakarim. Caga ayak uydurmak diye birsey var. Simdi ben program yaziyorum hintli de program yaziyor. Ben saati 5 liradan yaziyorum adam 1 liradan yaziyor bu beni oldurecek mi ? hayir bu sefer ben kendimi gelistiricem, bende ona gore teknolojimi yukselticem ki yukseltiyorum ve hintlinin 1 liraya yaptigindan daha kaliteli bi is cikartiyorum. Eger bi sektorde rekabet varsa mizmizlanmak yerine kendini gelistirmesi gerekir insanlarin. Rekabet iyidir eger kucuk esnaf bugun bitiyorsa buyuk olcude kendi eliyle yaptigi yillarca bu millete kok sokturdukleri, karaborsacilik, turlu turlu hileler yapip bu milletin ocagina incir agaci diktikleri icindir ve bence butun kucuk esnaflar bitmiyor, neden firinlar kapatmiyor mesela ? bim de ekmek daha uygun ama ben firindan almayi tercih ediyorum. Bunun sebebi kalitedir. Insanlar mahallelerinde bulunan bakkaldan almaktansa 1km otede bulunan marketten almayi tercih etmelerinin sebebi kalitedir. Neden hem kalitesiz olan hemde pahali olan bir seye daha fazla para vereyim ? Birakinda insanlar kazandiklari 3 kurus para ile biraz teknolojiyle tanissinlar, biraz konforla tanissinlar. Sen orada kendi basarisizligini halka mal edemezsin. Sen maliyetlerin yuzunden insanlarin parasini kiymetsizlestiremezsin. Merak etmeyin artik 30 sene oncesi gibi degil. Bugun a101 urunlerini kalitesiz ve pahali vermeye baslasin yarin baska bi marka cikar ve rekabet ortami olusur.