mirzaKarahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyi en ince detayına kadar öğrenip daha sonra ulaşırım size diyen müşteri tipleri.
bir satıcı, hizmet veren olarak sinir bozucu bir durum olabilir lakin benim gözümde bu alıcının en doğal hakkıdır. yani ben yeteri kadar detay vermemiş ve potansiyel alıcının aklında hala soru bırakmışsam sorularını yanıtlamak da sorumluluğumdur. ayrıca biz satıcı olarak ürün/hizmeti pazarlıyoruz değil soruların cevaplarını değil. kişinin aldığı cevaplar aklındaki işe uymamıştır ya da gelecekteki bir fikri için mesaj atmak istemiştir. aynı şekilde verdiğimiz detaylarla aynı işi daha uygun fiyata yapanı aramak da alıcının pek tabi hakkı sonuçta kimse parasının düşmanı değil, öyle değil mi? bence alıcı 10 tane soru sordu diye hizmeti alma zorunluluğu kazandı diye görmek yanlış bir bakış açısıdır. benim fikrimce bu kişilerle uğraşmak istemiyorsanız satış sayfanızda sık sorulan sorular gibi bir bölüme yer vererek daha da detaya girebilir, aklınıza bir alıcı gözüyle gelen soruları yanıtlayabilirsiniz. böylece kişi sorularını taksit taksit sormayacak kadar anlayışlı ise tek yanıtta kendisini sss bölümüne yönlendirerek zamandan tasarruf edebilirsiniz.