republic06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar gündelik hayatta çok takıntılı bir insanım sizce bu durumu nasıl yenebilirim ?
Bir çok insanda farklı farklı takıntılar vardır. Yok diyen sallıyordur.
Kendini çok takıntılı sayıyorsan önce ben yazayım, sonra karar ver
  • Çok eskiden ekmeği tabiri caizse mincik mincik ederdim. (Bir kere ekmekte kurt gördüğümden takılmıştım. 4-5 sene sürmüştü.)
  • Simetri olayıını hiç sorma, diyelim evine, ofisine ziyarete geldim. Duvarda tablo yamuk bi gözüm sende diğer onda. 10-15 dk. sonra kalkıp onu düzeltmeden durmazdım.
  • Sokaklarda bilirsiniz parke taşları bazen farklı renklerde döşenir. Eğer 3 adımda gri parkeleri geçmişsem 3 adımda diğer renkleri geçmediysem o ustanın kulaklarını bayağı çınlatırdım. Adımları uydurmak zorlaşıyor.
  • Çalışırken izlenmeyi sevmezdim. Sanki inadına bayanlar oturup izlerdi. Bir okulda hiç unutmam projeksiyon için kablo kanallarını döşüyorum, Bayan hoca geldi boş sınıfta ki en ön sıraya oturdu izliyor. Kendi sınıfına nasıl tesisat çekeceğimi kontrol ediyormuş. (Evli, Kocası bir iş nedeni ile 1 haftadır şehir dışındaymış bunu arkadaştan sonra öğrenmiştim). İçimden diyorum sen şu an merdivende bende senin oturduğun sırada olsaydım bende üstünde ki vücudunu saran etekle çalışmanı izlemek hoşuma giderdi. (2-3 sefer resmen kovdum. Gitmedi. Müdür yardımcısı gelince mecbur kalıp gitmişti.)
  • Faturanın son günü. Banka veya PTT sıra var. İçerisi kalabalık. Ya dışarıda beklerim yada o faturayı yatırmaz cezaya bırakırım.
  • Kalabalık otobüse pek binmem. 1 sonrakini bekleyebilirim. Eğer binmişsem yarı yolda inebilirimde.
  • Minibüse binmişsem ya muavin koltuğu veya muavin koltuğu arkası yada en arka koltuk olmalı.
  • Şehirlerarası otobüsle yolculuk. Kesinlikle en arka koltuk cam dibi ve 2-3 gazete + bulmaca. Ootbüste o koltuk boş mu değil. Hiç sıkıntı yok 1-2 saat sonraki kesin boş
  • İlk yaptığım web siteyi hatırlıyorum. Sağ sol, footer v.s. yamuk durmasın diye HTML siteyi gerekli alanları hesap makinesi ile hesaplayıp kabaca kağıda çizerdim.
Çok şükür bazıları geçti. Zaten biri geçiyorsa diğeri başlıyor. (Kimbilir daha neleri varda şu an aklıma gelmedi.)
Simetri herhalde Meslek Lisesi Makine Model bölümüm yüzünden. Millet metre ile ölçer iken biz kumpas kullanıyorduk. O derece yani anla
Bu konuyuda takma kafana. Buda geçer. Başka takıntı başlar. Tecrübe ile sabit.
Yemek konusunda mutlaka ama mutlaka ya bir yerde yemek yediğin zaman veya başkaı yerken gördüğün fakat o an sana olumsuz gelmeyen bir durum olmuştur. (Arkadaş annesine boşnak böreği yaptırmış çağırdı. Köşe taraflar hep benim zaten. Tam ısırdım kıl geldi. Börekten kılı çektikçe uzuyor. Arkadaş tiksindi, ben kılı çıkartıp böreği afiyetle yedim )
Çok küçükken bizimkiler sofraya "sanayağ" koyamazlardı. Yoksa istifra ederim. Herhalde bu durum 3-4 sene sürmüştür. Şimdi en büük keyfim sabh kahvaltıda kendime 1 tepsi ekmek dilimleyip kızartıp üstüne bir güzel tereyağ/sanayağ sürmektir.
Anlayacağın o kadar takma kafana. (Evet yok beni öldürecekler, birileri takip ediyor v.s. bu takıntılar kötü ve bir Dr. destek alınmalı.)
Hayırlı sabahlar. Takıntısız günler