Hocam verisi az olan tablonuz içindeki kayıtları diğerinin sonuna ekleyin(Yani çok olan tabloda ürün_id 1800'de bitiyorsa, diğer tabloyu 1801'den başlayacak şekilde ayarlayın):
Aşağıdaki kod her id'yi 1800 artırır. Bunu urunler tablosu için çalıştırdıktan sonra bu id değerinin ilişkili oldugu diğer tablodaki alanlar için de çalıştırın. Aynı işlemi tum tablolarınız için yapmanız gerekli. En sonunda tabloları birleştirin.
UPDATE urunler_tablosu SET urun_id = urun_id + 1800
2. yontem olarak ilişkili veri bulunan tum tablolar için TRIGGER tanımlayın.(update işlmi için). Boylelikle siz yukarıdaki kodu çalıştırarak ürünler tablosunu update ettiğinizde, TRIGGER çalışacak ve ilgili tum sutunlar otomatik guncellenmiş olacak.
öncelikle herkese teşekkür ederim
en uyugun kod
UPDATE urunler_tablosu SET urun_id = urun_id + 1800
bu olmasına rağmen bazı tablolarda daki ilişikiler ne yazıkki tüm tablo için trigger oluşturmaya izin vermiyor.
ayrıca kdv hesaplaması gibi durumlar lar bazı tablolarda ayı veriler var mesala aynı müşteri hem 1 mağazadan ürün almış hem 2. mağazadan
kullabnıcılarda verileri doğru girmiş görünmüyor.
hatasız olarak birleştirsem bile hesaplamaları doğru yapmazsa herşey çok daha kötu olacak
o nedele küçük veri tabandaki işleleri alım satım, ürün, kategori kdv oranı vs yi tek tek ekleme kararı aldım
bunun için bir arkadaşımla anlaştım hafta cuma geceden başlayıp cumartesi öğlene kadar
sonra cumartsi geceden pazar öğlene kadar verileri tek tek arayuzden ekleme kararı aldık, 2 gun veri girecez
yapacak bişi yok.