Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Adwords reklamları ve sıralama sonuçları etkileşimi hepimizin merak ettiği bir konu.

Sağlık sektöründe bir deneme yapmak istedim. Özellikle sektör belirttim ki, her sektörde Adwords'un farklı uygulamaları olabileceğini düşünüyorum.

Ortalama olarak 3 aydır aynı sırada olan 7-8 kelimeye reklam verdim fakat sonradan fazlalıkları çıkarıp 3 tane aynı sıradaki kelimeye düşürdüm.

Reklamdan önceki sıralamalar:

site.com/sayfa/
a kelimesi : ilk 500'de yok
a nedir kelimesi: 200. sıra
b kelimesi: 140. sıra

Reklam sonrası bugün durum:

site.com/sayfa/
a kelimesi: 150.sıra
a nedir kelimesi: 100. sıra
b kelimesi: 40. sıra

Sıralamalarda bir günlük reklam ile böyle bir değişiklik oldu.

Bu deneyi yaptığıma inanmayan arkadaşlar olabilir. Somut konuşmak istiyorum. Bu yüzden reklam detayları;

Bütçe: 14 TL

Promosyon kodu var 100 liralık harcamaya tamamladıktan sonra 100 lira daha gelecek bakalım neler olacak.

Harcama yapıldığına dair ss:

Diğer veriler:

Ortalama oturum süresi : 1 dk. 23 sn.
Hemen çıkma oranı: %65,71

Reklamı verdikten sonra içinden biraz kelime çıkardım. Bugün sadece yukarıda bilgisini verdiğim 3 kelimeye 14 TL bütçe ile reklam vereceğim.

Yarın sonuçlara tekrar bakacağız.

Ayrıca adwords reklamını 3-5 gün denedikten sonra;

Instagram ve Facebook reklamlarını da deneyeceğim.

Ardından Adwords + Instagram + Facebook 3 reklamı aynı anda verip sıralama sonuçlarına bakacağım.
Konuyu takipteyim hocam, ama sormak istediklerim var bu konuda?
Reklam aldığınız sayfalar hali hazırda hiti olan sayfalar mı yoksa hit açısından kısır sayfalar mı?
Eğer hitsiz sayfalar ise sırf ziyaretçi girdiği için organik bir yükselme söz konusu olabilir mi? Ortalama oturum- sosyal etkileşim vb.
Sanırım sorulmuş ama zaman gösterecek diye düşünüyorum. Reklamların bitiminden sonra reklam hiti kesilince sayfalar geri düştü mü?