ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunlar sadece avm lerde değiller ki her mahallede her sokaktalar market ve manav konusuna katılıyorsanız teknoloji konusuda birebir aynıdır. Market üzerine kurulmuş bir firmanın ne işi var teknoloji sektöründe ? Nasıl ki manavı bitirdi, nasıl ki marketi bitirdi biz telefoncu, bilgisayarcılarıda bitiyorlar. Üst mesajımda yazdım ben 10 tl ye kablo satarken bunlar 4.95 TL diyor e ben bu şartlarda nasıl mahallemde kablo satacağım ? Noldu benide bitirdi 3 gün sonra bende kepenk kapatacağım. Berberin camında format atılır yazıyor beyaz eşyacı bilgisayar satıyor a101 kablo satıyor vs vs. a101 dediğimiz firma 7000 bin mağaza diye reklam yapıyor bu adam her mağazaya 2 tane kablo yollasa 14 bin kablo yapar üretici tek seferde 14 bin kablo alanla benim gibi 20-30 kablo alana aynı fiyatı verirmi ? vermiyor işte o 4.95 tl ye satıyor ben 10 tl ye satıyorum bu böyle gittiği sürece 5-10 yıl sonra nasıl manav, ufak bakkal öldü bizim gibi telefoncular bilgisayarcılarda her geçen gün ölecek o zaman istedikleri fiyati istedikleri dandik ürünü istedikleri zaman güle oynaya satacaklar
Zaten amaçları da o, önce düşük fiyattan küçük rakipleri ortadan kaldır sonrasında kar marjını koyarak sat. Herkes kendi bildiği işi yapsa, açgözlülük yapıp daldan dala atlamasa her şey daha güzel olacak.