mamifilm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantık şu; ben sana göze batan bir ürünü 3 lira yerine 2 liraya satarım, sen beni tanır güvenirsin ve sürekli olarak benden alışveriş yaparsın sonra ben sana bir ürünü 2 liraya satarken 10 ürünü de düşük kaliteyle 1 liraya satmam gerekirken 1,5 liraya satarım hem sürüm yaparım hem daha fazla kar ederim. Bakın geçen yıllarda bir haber okudum Türkiye'de zincir mağazalar arasında kar açıklayan tek şirket BİM'di. Elektronik ürün satan mağazaların tamamına yakını her yıl zarar açıklıyorlar çünkü gider gelir dengesi yok. Bir Teknosa mağazasının gideriyle A-101'in giderleri arasında dağlar kadar fark var. Bu adamlar elemanından tutunda mağaza içi düzenlemeye, ürün kalitesine kadar her şeyde kısıntı yapıyorlar. A-101 gibi bir mağazada çalışanların herhangi bir vasfı yok, amele gibi çalışıyorlar. Ama bir Saturn'ün içinde çalışanların belli bir seviyede olması gerekiyor. Siz Gittidiyor, e-Bay gibi yerlerden aldığınız ürünler için muhattap bulamazsınız ama Saturn'den aldığınız ürün için her zaman muhattap bulursunuz ki hizmet kaliteleri çok iyiydi, ben birçok kez alışverş yapmıştım kendilerinden ve en ufak problemde üst düzey bir hizmet veriyorlardı. Daha sonrasında Türkiye'den çekildiklerinde de üzülmüştüm ama hak veriyordum çünkü kimse devamlı zarar ettiği bir işi yapmak istemez. Benim düşüncem herkesin bildiği işi yapmasıdır, bunu başarabilirsek kalkınırız. Manavcılar, kasaplar, kuruyemişciler bitiyor hiç farkında değil misiniz? Her işe el atan yaptığı hiçbir işi tam yapamaz, hep bir yerde yarım kalır. Bim ve A-101 gibi mağazalar kusura bakmayın ama ülkenin temeline dinamit koyuyorlar ve bunların yansımaları esnaf açısından birkaç yıl sonra çok ama çok ağır olacak.
hocam yanlışınız var, gittigidiyor, ebay'den aldığım ürünlerde kendimi daha güvende hissediyorum, hatta mobilyalarımın bile bir kısmı gittigidiyor. Muhattabım hem GG hem de satıcı. Mesajıma cevap atmazsa yanıtlama oranı düşer listelemesi de düşer.
Üründe sorun varsa kargoluyorsunuz geri, sorun bildiriyorsunuz, iadesi yapılıyor. Online satıcılar yapılan yorumlara çok önem veriyor listelemeleri üstte olsun diye, bi keresinde yanlış bi ürün gönderilmişti, iade etmiştim, hem doğrusunu hem hediyesini almıştım, böyle bişeyi saturnden göremem.
------ burada bir çizgi çekelim
Pazar konusuna girelim; ben izmirliyim, 2012 yılında denizliye okumaya gelmiştim, izmir'de pazarlarda fiyatlar yazılır malların üstüne. denizlide yazmıyordu, pazarcılar nereden kazıklarım diye bakıyordu millete, 50 kuruş taksa kar kardır, haftaya umrunda değil. Ben de pazardan soğudum, yanlış anlamayın siz de pazarcılık yapmışsınız, eminim ki dürüst ticaret yapmışsınızdır ama pazarı bitiren sadece zincir mağazalar değil. Bir süre Migros Sanal Market bile kullanmıştım.
kısmen haklısınız ama ben teknoloji marketlerinin mağaza sayısı düşürüp online ticarete önem vermelerini beklerdim. Bimeksi de kaybettik.