aztech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi vs konusunda haklısın kesinlikle bişey demem ama tekelleşme vs bence yanlış düşünüyırsun. Sadece teknoloji ürünü satmıyor bublar ve devamlıda satmıyor sen istediğin zaman gidip bim de a101 den pc alabiliyor mysun veya istediğinde telefon alabiliyor musun hayır..
Bahsettiğin girmalar neden yok oldu vs detayını bilmiyorum ama nette hala çok sayıda güvenilir firma var ve var olmayada devam edecek.
Bence a101 felan yaptığı haftalık indirimleri her büyük market firma web sitesi yapsa hem alış veriş artar ticaret artar hatta belki ülke ekonımisine katkısı olur. Düşünseniz her hafta teknosada bazı ürünler sağlam indirime giriyor veya markette sucuk yarı fiyatına iniyor bunun kime zararı olur?
Teknosa'nın sırf bu rekabete ayak uydurabilmek için yıllık yaptığı zarardan haberiniz var mı? Ayrıca çok seçenek var demişsiniz ama ülke nüfusuna göre hiçte çok değil seçenekler, hatta birçok marka farklı isimlerle aynı holding bünyesinde hizmet veriyor. Mesela Electroworld Türkiye'den çıktığında tüm mağazalarını Bimeks'e devretti ve uzunca bir süre isim değişmedi, şimdi değiştimi bilmiyorum, bayadır takip etmedim. Teknoloji marketi olarak saydığınızda bir elin parmaklarını geçmeyecektir çünkü rekabet edilebilecek bir piyasa yok ortada. Ben her zaman buna karşı olacağım, bugün düşük fiyatlı ürün alabiliriz bu hoşumuza da gidebilir ancak bunun yarınını da düşünmemiz gerekiyor. A-101 dediğin firma 7000 tane market açmışlar, her mahalleye sokağa girdiler, yazık değil mi orada ayakta kalmaya çalışan esnafa? Benim babam pazarcılık yapıyordu, pazarın açıldığı gün o bölgede hangi market varsa halk günü adı altında pazarın anasını ağlatıyordu resmen. Salı günleri tam karşımızda açılıyordu, adamlar sadece o gün iki koca kamyon sebze meyve getirip halden aldığı fiyattan satıyorlardı, insanlarda oluk oluk ordan alışveriş yapıyordu. Babamda aynı ürünü alıyor o da aynı ürünü alıyor, ikimizde aynı paraya aynı yerden alıyoruz ama o getirip benden düşük fiyata satıyor çünkü bunu kaldırabilecek gücü var. O adamın derdi o gün ordan para kazanmak değil, isim yapmak ve müşteriyi içeri çekerek içerde sattığı ürünlerden para kazanmak. Bunlar hep pazarlama stratejisidir. Bim veya A-101 babalarının hayrına o fiyatlara satmıyorlar o ürünleri acısını öyle ufak yerlerden çıkarıyorlar ki hiçkimse farkına bile varmıyor yediği kazığın.