SnmzAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
404 hataları eğer var olan veya değişiklik yaptığınız sayfalarınızda gözüküyorsa o zaman seo'ya etkisi olur. link yapınızı değiştirdiyseniz ve 301 ile yönlendirmediyseniz eski link tipinizi o zaman etkisi olur. aşırı dinamikleştirilmiş ve sıkıştırılmış sitelerde sıkça 404 hataları meydana gelebiliyor. bu da seo yu etkiler. yani 404 hatalarını biraz da nasıl aldığınıza bağlı seo'ya etkisi. aynı zamanda 404 sayfalarınızı fırsata çevirmek de sizin elinizde. 404 için yapacağınız güzel bir sayfa çalışması ile bu sayfalara gelen ziyaretçilerinizi sitenizde tutabilirseniz, başarılı bir çalışma yapmış olursunuz. standart 404 sayfasının dışına çıkmak ve güzel bir sayfa düzenlemek lazım. 404 ün sayısı da aynı zamanda önemli bir faktör. şimdi 10 sayfalık bir sitede 1000 tane 404 hatası çıkıyorsa tabi ki google'ın bu siteye yaklışımı değişebiliyor.
Siteyi daha önce açıp kapamıştım bir süre bekledim sonra tekrar açtım yine bir süre bekledim 404 hataları verdi ve onları temizledim şimdi ara ara yine vriyor 404 hatası ama eski siteden kalanlar. Bu durumda 404 sayfasını sitedeki diğer kategorilere yönlendirecek (yönlendirecek derken link ile değil görsel vs reklam ile örnek şu film sadece sitemizde gibi bir görsel) yapacağım en yararlı iş.
Doğru mu anlamışım hocam
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Saygılarımla...