Hocam o adamı ilk İlkay Zaman reklam etti. Kendisi malum Amerikan rüyası satan biri. İlkay Zaman'ın bir videosu vardı. 16$'a sınırsız ızgara yenilen bir lokantanın reklamını yapıyordu. O adamla çektikleri video da o lokantada çekildi. Zaten bu bile durumu anlatıyor. Madem bu işten o kadar para kazanıyorsun İlkay Zaman'ı New York Le Bernardin restoranına götürsene. Para kazandığına dair bir ipucu göster.
Daha önceden de bunun konusu açılmıştı:
https://www.r10.net/yeni-web-siteler...iyi-gelir.html
Bunlar hep fasa fiso. Bu furyaya şimdi Ruhi Çenet de katıldı. O da Youtube'den para kazanma eğitimi satıyor. Baktı takipçisi milyonları aştı, izleyici kitlesi hep ergen ve hepsi Youtuber olmak istiyor. Bu fırsatı paraya çevirmeyi başardı. Hep hayal tüccarlığı bunlar. Ama eğitiminde Youtube'de fenomen olmak için Yapyap kanalına bir video için 4.000 TL, Enes Batur gibi elemanlarla video çekilmek için 2.000-3.000 TL vermen gerektiğini söylemiyor.
Bu adam da aynen Ruhi Çenet gibi yapıyor. Videolarında hep en uç noktayı anlatıyor. 500 ürün sat, yattığın yerden para kazan, villalarda konakla, 5 yıldızlı otellerde jakuzide takıl, 100.000 dolarlık arabaya bin. O adamın sistemine göre bunlar yapılabilir fakat o seviyeye gelmek için de yüz binlerce dolar harcaman gerekiyor.
Adamın ticari zekasını takdir etmek gerekiyor. Eğitim seti 300 lirayken hiç kullanıcı yorumu yoktu (Youtube'de reklamları dönmesine rağmen). Fakat eğitim seti 40TL'ye düştü bir ara. Onlarca yorum yığıldı eğitime. Benim tahminime göre o yorumları kendi atıyor. Kendi eğitim setini 40TL'den aldırıp.
En son da bir özet geçeyim:
Nedir bu Amerika sevdası ? Son zamanlarda Youtube'de aşırı bir Amerika reklamı yapılıyor. Oysa şu dönemde Amerikan vizesi almak hiç olmadığı kadar zorlaştı. Göçmen vizesi almak kat kat zorlaştı, bazı ülkelere vize ambargosu konuldu, göçmenler sınır dışı edildi. Şuan eğitim haricinde çalışma vizesi almak için bilim adamı veya sanatçı olmak gerekiyor.
Ama bunun yanında Youtube'ye bakıyoruz:
- Hindistan Amerika'yı kınıyor. 1 hafta sonra tüm Youtube'de ( Türk kanalları dahil ) Hindistan'ı kötüleyen videolar tavan yapıyor.
- Kuzey Kore Amerika'ya rest çekiyor, balistik füze testi yapıyor. Tark bakıyorsun bizim Youtuberler Kuzey Kore'yi kötüleyen videoları yığıyorlar. ( Oysa Kuzey Koreliler uydu gönderiyor, kıtalar arası füzeler yapıyor. Çoğu ülkenin yanına bile yaklaşamayacağı bir teknoloji. Bahsettikleri gibi bir ülke değil. )
- Bangladeş, Pakistan Türkiye'ye destek veriyor. Bakıyorsun hemen bu ülkeleri kötüleyen videolar yığılmış yine. Yok çocuk satıyorlar, yok babası kızına bilmemne yapmış.
- Hergün yeni bir kanal açılıyor ve haydi Amerika'ya gelin, burası çok süper, para bol, araba ucuz, ev ucuz, bırakın oraları boşverin, haydi çekip gelin buraya. Oralar eegh kağka buralar miski amber.
Vs vs. Uluslararası siyasi haberleri ve Youtube'yi beraber takip ederseniz bu video sirkülasyonuna bizzat şahit olursunuz. Bu adamın eğitiminin de videolarının da o Amerikan rüyasını pazarladığını düşünüyorum ( Bizdeki Amerikan sevdasından besleniyor da diyebiliriz. ) Aldanmamak lazım. Ben Work & Travel'e gittim. Amerikalılar öyle gözü kapalı alışveriş yapacak insanlar değil. Onlarda halen bir peniler tedahülde. Halkın çoğu dışarıdan besleniyor (fast-food aşırı ucuz), özellikle siyahiler dal sigara alıp cips kolayla gün geçiriyorlar. Yani Amerika'ya gidince veya onlarla iş yapınca hazır duruşta seni beklemiyorlar gel bizde para gani ezecek yer arıyoruz, gönder baba gelsin...