Mail adresimi kontrol ederken "lütfen acil" başlıklı ingilizce bir mail geldiğini gördüm. Normalde böyle maillere bakmam bile. Spam olduğunu biliyordum ama merak edip baktım. Allah'tan bizim millet fazla ingilizce bilmiyor. Yoksa böyle dolandırılma mailleriyle dolandırılabilirdi.

Mailde yazılanları kısaca yazıyorum.
Maili gönderen İtalyan bir dul bayan. Bugün nasılsınız diye başlayan cümleden sonra kendini tanıtmış. Beyin tümörü hastalığı olduğunu ve her an ölümle burun buruna gelebileceğinden bahsetmiş. Bu maili doktorunun müsadesiyle yazarak göndermiş. 9 milyon 650 bin dolar parası varmış. Bu parayı yardıma ihtiyacı olan insanlar için bağışta bulunmak istiyormuş. Parayı bana vererek ihtiyaç sahipleri için kullanabilirmişim.

Baya yazmışta yazmış... En sonunda da mail adresini koymuş. Bu bayanı biraz yabancı forumlarda araştırdım. *********** birileri tarafından gönderildiği 11 milyon dolarım var diyerek başlayıp 9 milyon dolara kadar düşürmüş. Hatta yabancı forumlarda bunun geyiği dönüyor. Daha ölmemiş, ölene kadar paranın tamamını bitirecek diye geyik muhabbetleri oluşturmuşlar

Türkiye'deki insanlarımızı düşünüyorum da, mail adresleriyle çok fazla haşır neşir ve genel itibariyle ingilizce bilen bir toplum olduğumuzu hayal ediyorum. Sanırım milletimiz arasında baya dolandırılanlar olurdu