Yakın zamanda 1 saatimde aynısı oldu. Ve diğer saatimde de aynısı olmak üzere.
Olay şundan ibaret aslında;
Saati takarken sıkıntı yok. Lakin çıkartırken sıkıntı oluyor. Şöyle ki; Pim kordondaki delikte oluyor. Bunu kurtarmak için kordonu terse doğru kıvırıyorsun ve biraz sıkıyorsunuz pimden kurtulması için. O basınç zamanında kordona devamlı aynı yerden basınç uygulanıyor. (sonuçta bilek ayarınız değişmediği için hep aynı deliğe takıyorsunuz pimi) Her saati çıkarttığınızda hep aynı nokta deforme oluyor.
*Özellikle gece eğlence dönüşü alkol kullanımı sonrası yatarken farketmeden daha fazla basınç uygulayabilirsiniz. (kendimden biliyorum^^)
Tamamen bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bir de özellikle bu deformansyonlar kordonun görünen yüzünden değil de arkasından oluyor. Bakınız bu benim saatim. İlk fotoğrafta bir şey belli olmuyor değil mi? Ama arkasına baktığınızda belli oluyor. Çıkartma işlemini dikkatli yapmazsam yakında bu da kopacak. Ve sizin de belirttiğiniz gibi bıçak gibi kesilmiş gözükecek.
Silikon kayışlarda olur bu. Dediğim gibi başka bir silikon kayışlı saatim vardı 2 ay önce onda da oldu aynısı. Hatta onda ben de farketmemiştim. Takmak için elime aldım saati tam takacam birden koptu, bıçakla kesilmiş gibi.
Aşağıdaki fotoğraftaki gibi muhtemelen sizin saatler de bu rakteye gelmiştir. Sonra üzerine bir yere kaldırdığınızda üzerine baskı gelince kopmuştur.