Yazılım kodlama ya da benzer bir yeteneğim yok ne yazık ki fakat kendi yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Umarım konu ile bağlantı kurabilirsiniz.
Hobi olarak başladığım wordpress işlerinde belirli bir ziyaretçi sayısına ulaşınca dedim ki;
  • Site için araştırma yapıyorum, cebimden para verip kaynak alıyorum maksat ziyaretçiler faydalansın belki siteye bağış yapmak isteyen olur da site için daha az cebimden para harcarım. Sonuç ne mi oldu? 1 milyondan fazla görüntülenme yapılan bağış 20 lira
  • Sonra kendime baktım toplumlara baktım ve şunu anladım biz millet olarak birşey bedava ise alırız ama iş katkı yapmaya gelince destek olmaya gelince sözde hepimiz yardımseveriz, destek oluruz tabii deriz fakat iş icraata gelince bedava neden para vereyim deriz.
  • Bu gözlemden sonra ne mi yaptım? En çok ziyaret edilen konuları besleyecek ve yazılar hazırladım ve aslında daha önce ücretsiz olan içeriği ücretli ve şifreli yaptım. Artık bağış yaparak sınırsız erişim alınabilecek sitede ücretli ve kısıtlı hizmet alabileceğiniz bir alan oluştu. Bunu ziyaretçiler kendileri istedi ben de o şekilde yaptım.
Uzun lafın kısası biz orjinal fikirler üretmeyi ancak uyanıklık, hile varsa düşünüyoruz. Riske girmeyi , orjinal bir fikir üretmeyi sevmiyoruz yapılanı kopyalamak işimize geliyor ne yazık ki.