Arkadaşlar, gelişmekte olan ülkelerin birçok problemi oluyor, bugün biz öncü değiliz çünkü çok fazla problemle aynı anda uğraşıyoruz. Herkesin işi denk olsa, kimse tam anlamıyla ekonomik durumunu düzeltmek için uğraşmak zorunda kalmasa emin olun bizim halkımızdan da birçok proje çıkacak. Bakın süper projeleri üretenlere hep denk adamlardır, adamın kafasında ev kirası, faturalar vs yoktur. Uğraştığımız şey kendi ekonomimizi düzeltmekten başka birşey değil aslında, günlük yaşantınızdaki dertlere bir bakın derim, halkın %80'inin kafasında hep para ile ilgili şeyler var. Yetiştiremiyoruz ki fikir üretecek kadar zaman bulalım.. Sistem bizi sürekli çalışmaya zorluyor, kazanmaya çalışmaya zorluyor. Düşünsenize en son ne zaman keyfinize göre harcama yapabildiniz ? Hatta son zamanlara dikkat edin, vakit öyle çabuk geçiyor ki 24 saat 1 gün olmaktan çıktı, daha az uyumamız gerekiyor, daha çok çalışıp daha çok kazanmamız gerekiyor. Yeni evleniyorum, en az 100 bin tl borç demek bu benim için. Ayda 3 bin tl sadece kiralar ve faturalar topluyor. İşi yazılım olan adamın kafasında yok mu sanki bunlar ? Ne üretsin ki bu adam şimdi, 2 tane android uygulama yapayım 2 tane site yapayım da ayda 300 500 ek gelir kazanayım derdinden başka birşey düşünebileceğini sanmıyorum. Uzun lafın kısası önce para derdinden kurtulmamız lazım toplum olarak, kafası çalışan insan sayısı her türlü artar o zaman diye düşünüyorum.