Türkiyede ilk çıktığı günden bu yana kullanıyorum. Öncellikle home tuşu yok, özliyoruz gibi cümleler kullanan arkadaşlar geçen yıl 7plus tanıtıldığında, - yaa yine mi home tuşu samsung kaldırdı. iphone4 den beri aynı şekil şemal değiştirin artık bıktık gibi cümleler kullanıyordu. Artık tuşa falan gerek yok tuş olan telefonları kullanırken de bi garipsiyorum ne gerek var gibisinden. home tuşu yerine alttan kaydırma sistemi çok işlevsel ve basit. Ön ve arka kamerasına diyecek birşey yok. Şarj olayı ise 10 saat civarı kullanım süresi var bu süreyi istersen 11 saatte kullan istersen 2-3 günde fark etmez. ben 2 günde 10saat 20dk kullanmışım ve kalan şarj %5 şuan baktığımda. Çentik dedikleri gibi rahatsız etmiyor. Animoji çok güzel ama biraz şarj yiyor gibi geldi sanki? Face Id bu güne kadar hiç 1 kere bile sorun yaşamadım. 4 parmak sakalım varkende açıyor 1 numara sakal varkende. Küçük toz maskesi varken sorunsuz açıyor ama gaz maskeri takılı iken açmıyor. Şapka kapşon bere boyunluk farketmiyor hepsinde açıyor. bide şu güzelliği var. diyelim ekrana dokundunuz açıldı yüzünü tarıyor fakat ekrana bakmıyorsunuz bu sırada klit açılmıyor taki gözünüzü ekrana çevirene kadar. Mesala arabanın ön camda takılı duruyor yola bakıyorum bildirim gelmiş klit açılmıyor mesaj geldiysede okunmuyor taki ekrana bakana kadar ekran kasa oranı çok çok iyi. diğer iphoneleri elinize aldığınızda hissediyorsunuz bu farkı çok belirgin.
İşim gereği elimde eldiven oluyor. touch ıd olsa bildirimleri okuyamam yada kullanamam telefonu. Fakat Face ıd ile elime aldığımda açılıyor ekrandaki bildirimler. iki ID giriş şeklinde de sorunlar var diyebiliriz. mesala cebinizdeyken X i açamazsınız tuş klidi dışında. yada yüzünü göremiyecek bir noktadayken. fakat Touch ıd yine elinizde eldiven yada bulaşık iken açamazsınız. bu karşılaştırmada Face ID nin daha üstün olduğunu düşünüyorum.
eksiklikler: Güç tuşunun tam karşısında ses açma tuşu var ve bunlardan birine basarken karşı taraftaki tuşada aynı anda basarsak ekran görüntüsü alıyor. haftada 1-2 defa başıma geliyor. İlk zamnalarda daha çok.
hızlı şarj aparatı kutusundan çıkmıyor. Ayrı alıcakmışız. Bende samsung un kablosuz şarj pedlerinden aldım 300 liralıklardan ama o da 2 saat civarında dolduruyor.
başka bir eksiklik yada yanlışlık hissetmiyorum. durumu olan herkese tavsiye ederim.