Evet soru gayet basit. Ben anlayamıyorum hayatımın %80lik bölümünü masa başında geçirmek zorunda mıyım ortalama bir hayat yaşayabilmek için. Şuan ofisten yazıyorum okadar sıkılıyorum ki bazen çıkıp gidesim geliyor.
Allaha şükür maaşım fena değil ama neden yani neden bu şekilde bir düzene alışmak zorundayız ki ? Günde 8-9-10 saatimi ofise ayırıyorum. Hafta içi akşamları bana 3-4 saat kalıyor. Bu 3-4 saatin içinde yemek duş falan da var yani sen düşün. Haftasonu tatil fakat zaten 12ye kadar uyuyorum dinlenebilmek için o kısacık iki gün haftanın sıkıntısını attırmıyor ne yazik ki. Elbette bu duruma erişmek isteyen bir çok kişi vardır. Üniversiteyi bitirmeye çalışan kardeşlerimiz ya da iş bulmaya çalışan abilerimiz.. Hepsine saygı duyuyorum para için şart evet ama bu şekilde olmamalıydı. Bu bahsettiğim kişilerin bu şekilde bir çalışma hayatını hayal etmemesi gerekiyordu..
Kimse yanlış anlamasın tabikide durumuma şükrediyorum. Allaha çok şükür geçinebiliyorum. Benim derdim bu kabul edilemez "düzen"
Hiç mi düşünmedin hayatını kendine zehir ettiğini.. Belki de işimi tam olarak sevmiyorum bu da bir ihtimal tabi ama yine de "modern köle" olmanın dışına çıkamıyorsun çoğu zaman.

Hepimiz birer modern köleyiz..