D62 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50 € opel bulması çok zor , bulmuşsa da eğer sahibi ( ÇÖP ) & (HURDA) atmamak için satmıştır oda öyle almıştır.
Arabalar çok ucuz aynen ama o hurda arabaları niye almaış onu anladım
Neyse almanyanın araba piyasasını söylüyeyim oradan bak.
Bu arada bende almanya da kalıyorum , şuan türkiyedeyim.

senin için Opel de en ucuz arabayı buldum türkiye de fiyatını bilmiyorum
Opel 1.6 Vectra
Opel Ucuz Araçlar 100 € - 500 € aralığında

Reanult Twingo 60 €

Listede gösterilen araçların tümü çalışır araçlardır , hurda dediğimiz olay almanya da şöyle oluyor mesela , renault twingo için diyelim araç sahibi çöpe atacak arabasını , devlet senden 100 200 € gibi bir rakam istiyor , hurdaya vermek için.
burada işler böyle yürüyor , neyse adam da bu kadar parayı vereceğime satarım 50 100 € diyor.
bu fiyatlar o yüzden bu şekilde komik bir rakama geliyor.

50 € araba diyelim
50 € da benzin diyelim örnek totalde 100 € full depo araç sahibi olabilirsin burada

Mercedes S Classe yıllık vergisi 500 €
Bmw 320 yıllık vergisi 70 € <<<< Bir araba parası mı oluyor şimdi ?
Bilmiyorsanız sallamayın bu kadar hocam
Ben belçikada yasıyorum hollandada biliyorum çok pahalı araç vergi ve sigortası ancak almanyada bu kadar düşük olcağını düşünmüyorum.

Örnek Kendi Aracım BMW 3,20
Sigorta + vergi + tuv vs hepsini yaptıkdan sonra bana aylık gideri
150 € tutuyor

mcsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki arabayı yabancıya satışı olabiliyor mu. yıllık verigisini ödemesek ne olur. veya hurdaya çıkarsak plakasını söksek fakat araç bizde kalsa oluyor mu.
parçalayıp Türkiye'ye sokmak için fikir arıyorum.
Genelde Eski araçları 2.sınıf avrupa ülkeleri toplayıp götürüyorlar Bulgaristan gibi ama türkiyeye sokamıyorsunuz. Parçalayıp sokma konusunda bazı tırcılar avrupadan yuk almaya geldiklerinde eski araç parçalarını bir yerlere saklayıp türkiyey götürdüklerini işittim ne kadar doğru yanlış bilmiyorum.