Her ay 250 tl ödeme hiç problem olmaz diyorsanız alın fakat şuan ki durumunuza göre değerlendirme yapmayın. Özellikle Türkiye`de 15 ay sürenin çok uzun olduğunu her an her şeyin olabileceğini göz önünde bulundurun.
Ağustos ayından beri ödemesi devam eden bir kredim ve üzerlerinde bir sürü taksitleri olan 2 kredi kartım var. Kartlardaki taksitlerin yarısını bitirdim ve harcamaları frenledim yeni taksit ekletmiyorum kartlara.
Cebimden çıkan para, borçlarım azalmasına rağmen hemen hemen aynı seyrediyor. Enflasyon ve diğer zamlar yüzünden markete her gittiğimde etiketler değişmiş oluyor ve benim cebimden çıkan para azalma eğilimine bir türlü giremiyor.
Elinize geçen para atıyorum 500 tl ise 250 tl gündelik harcamalarınıza gidiyorsa kalan 250 ilede telefonu alacağım diyorsanız sakın böyle birşey yapmayın(Gelir ve gider kafa kafaya olmasın). Elinize gelen para harcamalarınızdan fazla olsun, fiyat artışlarında boğulursunuz. Hele 15 ayda piyasa kesin canınızı sıkacak duruma gelir.
Bu arada iphone SE`ye de bakabilirsiniz. 64 gb kullanıyorum çıktığında f/p olduğu için almıştım. Aldığıma pişman olmadığım tek telefon oldu heralde. Cebinizden çıkacak parayı yarı yarıya azaltabilir.