Çıkar diyenler var sadece gülüyorum. Rekabeti olan kelimelerde backlink olmadan çıkmak imkansızdır ve internette artık her kelimede rekabet var diyebiliriz. Backlinksiz sadece kendi domain isminde çıkarsın oda domain ismin firma isminse "örnek: abc mühendislik." bu şekilde domainin vardır abc mühendislik yazınca google'a çıkarsın buda zaten senin işine yaramaz. Ki artık bu bile zorlaştı. Çünkü "mühendislik" kelimesinde otoriter bir site senin abc mühendislik kelimende bile çıkabilir. Bizzat gördüm bunu.
Tanıtım alabilirsin. Kimse önermez ama footer link alabilirsin. Ancak burda iki önemli nokta var.
1. Tanıtımı asla HABER sitelerinden alma.
2. Tanıtım alırken kendi sektörüne uygun site bulmak zor olabilir en yakınını almaya çalış. Emin ol içinde 200-300 tane özgün yazı olan site binlerce on binlerce haber içeriği olan siteden daha değerlidir.
3. Footer link alırken dikkat etmen gereken nokta yine Haber sitelerinden olmaması ve en önemlisi süreklilik. Footer link aldın siten yükseldi sonra o linki kaldırtma. Siten gerileyecektir.
4. Footer link aldığın yer bak kaç kişiye footer link , sidebar link vermiş. Biz geçen bir link aldık site ismini burdan vermem etik olmaz. Biraz dikkatsiz davrandık öyle acele aldık acemelik yaptık. Arkadaş footer ve sidebardan yaklaşık 20 tane link vermiş ve site içeriğinde 2 tane özgün yazı, 10 tane tanıtım yazısı var. Siteyi 1 hafta sonra disallow ettik. Böyle yerlere aman dikkat et.