Cronjob tek başına maalesef ki 1 dakikadan aşağı bir süre ile yenileme yapamıyor. Her dakika komutunu çalıştırıp dev/null'a atman gerek. (dev/null) arkaplanda işlem yapıyor ve cronjobs kuyruğunu şişirmiyor. Daha sonra kod içerisinde işlemini örn: 10. saniyede yapmak istiyorsan kod çalışmaya başladıktan sonra sleep(10) diyerek işlemini yine dev/null'a atıyorsun. Tekrar bir 10 saniye sleep yapıp yapacağın işlemi tekrar dev/null'a atıyorsun. İşlemleri dev/null'a atmandaki amaç, eğer işlem geç yanıt verirse dakika dolacak ve bir sonraki cron üst üste çakışacak ya çalışmayacak ya da birden fazla çalışmaya başlayacak.
Yazdığım maddelerden 3.sü ihtiyacınızı karşılıyor fakat, bu dosyada bir kaç değişiklik ve veritabanında sütun kilitleme işlemlerini yapmanız lazım ki iki dosya da aynı sütun için çalışmasın. Daha önce yazdığım bir projede backgroundjobs diyebir modül yazmıştım, işleri bir tablodan çeken cron.php dosyam vardı. Ve işler veritabanında 3 durumda saklanıyordu, bir iş başlamadan awaiting, başladığında processing, bittiğinde de processed oluyordu. Böylece birden fazla işi aynı anda çağırabiliyordum.
umarım becerebilirim =) olmadı vietnamlı dostumuz yapacak =)
sleep komutuyla birşeylar yapıyorlar ama ben pek denemedim. masaüstü program yazdırdım otomatik olarak 2 saniyede bir sayfayı yeniletiyorum. işyerimde hep açık duruyor pc. Böyle çözdüm olayı. cronjob da daha önce çalışma yaptım ama hostingçi çok cpu yiyiyor diye suspend etmişti.
amacım 7/24 scriptin çalışması hocam şuan eldeki komutla işlem yapıyor

verdiğim süre içerisinde işlem sayısını çoğaltmak istiyorum bakalım