Merhaba arkadaşlar,
Ekim 2017 başlarında bana bir siteden bana gelen +18 hacklink gördüm ve site sahibine ulaşmak suretiyle linkleri kaldırttım bu site sahibi ile ilk kontak şeklim oldu.
Aradan 2-3 hafta geçtikten sonra kendisi tekrar bana ulaştı ve sitenin düzenlemesi işte ilk sayfaya gelmesi vs gibi işleri yaparmısın diye teklifte bulundu önce kabul etmedim kendi işim başımdan aşkın biraz ısrar edince birde hemşeri çıkınca kıramadım.
Kendisi e ticaret sitesi sahibi ve adwords ile ancak müşteri çekebiliyor ve reklam vermediği zaman müşterisi yok. günlük 75-125 tl arası adwords ödemesi yapıyor..
neyse tamam dedik aramızda bir fiyat üzeri anlaştık. 900 TL de iş için önden aldım başlangıç. Neyse siteyi incelidiğimde site çeviriye düşmüş daha önce birisine para vermiş 1500 TL kadar bu smalt vb yerlerden yine yabancı site ziyaretçi defteri ve yorum backlink alınmış hemde deli gibi tabi site 13-20 sıra aralığına gerilemiş.
İlk önce link analizi ret işlemi yaptım ve hedef kelimeye ilişkin kendimizce çalışma yaptık site içi düzenleme title, description meta description tag vs hepsini elden geçirdim.. her neyse link tanıtım vs derken siteyi 3. sıraya getirdim hatta haritalar dadahi sorunları vardı hepsini düzenledim ve son zamanlarda dalgalıda olsa anahtar kelimede ara sıra 3. sırada bazende 2. sırada çıkmaya başlamıştı. İşin özü emek karşılığını buldu.
Gel gelelim benim derdime... şimdi ilgili kişi 1k harici ödeme yapmadı hatta yükselişin olağan olduğunu benim yaptığımla alakası olmadığı şeklinde imada bulunuyor..
Burada ben ne yapayım sabote etsem hakka girmiş olurmuyum (bana verilen 1k paranın 900 TL zaten siteye harcandı)
rekabetli olan bir alanda neredeyse çöp olmuş siteyi birak ilk sayfayı 3. sıraya kadar getirmişim.. sitenin payandalarını iyi biliyorum çeksem site gerileyecek... yada amann boş ver mi desem ve bir daha kendi işim dışında bir iş yapmasam mı ve bana akıl parası mı olsun..
site bir ilde yerel hizmet vs (siteyi veya sektörünü sormayın söylemem) ayrıca iş teklifi kesinlikle almıyorum.
Merhaba,
Oncelikle yasadiginiz duruma uzuldum. Benzer durumlardan dolayi ben de cok cektim kendimi piyasadan. On page duzenlemeler disinda buyuk firmalara is yapiyorum. sahislar veya sahis firmalarina is yapmak ilallah ettiriyor. Adam seo isi yaptiriyor parasiyla sonra basimiza seocu kesiliyor. Bizim insanimizda var bu sorun, her konuda bilir kisiyiz. Benzer bir durumda ben adama 900 tl sini geri gonderir, gule gule harca deyip butun yaptigim isi geri cekerdim. Acimam boyle tiplere.