öncelikle çok fazla vaktim olmadığından konunun sadece 1. sayfasını okudum. yazdıklarımı yazıldı mı bilmiyorum ama konuyu açan arkadaşa yardımcı olur diye hızlıca birkaç şey yazmak istedim.
öncelikle hepsi ayrı gmail'deydi kısmı ok. peki o gmaillere ve webmastertools - analytics hesaplarına aynı pc, aynı ip'den falan mı giriliyordu? eğer böyleyse zaten hepsini aynı webmastertools'a koymanızla ayrı yapmanız arasında fark yoktur.
ikinci nokta, sitelerinizin backlink profillerini ve trafik kaynaklarını inceleyip, rakipleriniz sizin ağınızı keşif edip trafik bazlı ve backlink bazlı saldırmış olabilir.
ve son nokta. aslında google bir kişinin veya firrmanın birden fazla sitesi olmasıyla ilgilenmez. hatta bu sitelerin alttan birbirlerine footer çıkmasına falan kesinlikle birşey demez, bunlar cidden şehir efsanesidir. yahu bir gidin nokta network, ciner medya, doğan holding sitelerine falan bakın.
google'ın bu noktada kızdığı, bir siteyi desteklemek için sayısız işe yaramaz dandik site açıp onlardan ana siteye sırf link olsun diye içerik girmektir. onun dışında google sizin daha çok kaliteli site açmanızı ve para kazanmanızı ister, zira kendi daha çok kazanıyor en başında....
ve başlığa cevap vereyim. arkadaşlarr artık google bahar - yaz temizliklerini bıraktı. mevsim, ay ve hatta gün demeksizin her an temizlik yapıyor. algoritmanın gelişmesinin yanında, google'da çalışan insan sayısında da muazzam artış var, artık kelimeler tek tek manuel olarak denetleniyor. bu nedenle projelerinizi geliştirirken tamamen kullancı deneyimi ve google'ın belirttiği faktörlere göre inşaa etmenizi tavsiye ederim.
konuyu açan arkadaşımıza geçmiş olsun, umarım daha iyi projeler geliştirirsiniz. her son bir başlangıçtır.
iyi geceler...