merhaba,
bir kaynak üretmek istiyorum türk internetine. eğitimimi kimya üzerine aldım, kimyagerim. ancak 13. senemi deviriyorum dijital pazarlama alanında. neden kendi esas mesleğimde bir iş yapmadım diye düşünürken, birkaç zaman evvel kimya üzerine bir terimler sözlüğü üretme fikri ortaya çıktı. bu bağlamda da tabii ki wordpressi tercih edebileceğim aklıma geldi.
yine bundan bir 3-4 yıl evveline kadar kendi çapımda, ufak bilgim dahilinde temalar yapabiliyordum, fakat şu anda muhtemelen hiçbir şey yapamam. bu sebeple bir tema istiyorum.
derdimi anlatacak olursam;
- anasayfada bir arama motoru ziyaretçiyi karşılayacak.
- yine anasayfada bazı sık aranan terimlere yer vermek istiyorum.
- içerik sayfasında ise, o içerik hangi kategoriye ait ise, o kategoriden benzer içeriklerin listesi olacak.
- yine içerik sayfasındaki gerek metin içi gerekse de yanlarındaki reklam alanlarının gayet iyi organize edilmiş olması gerekiyor. zira tamamen ücretsiz sunacağım bilgileri, sitenin kendini ayakta tutması belki bir ihtimal reklamlarla mümkün olacaktır. bu bağlamda adsense ebatlarına uygun olacak şekilde reklam alanlarının, site bütünlüğü ile üretilmesi gerekiyor. aynı şekilde site genelinde de bu bütünlük sağlanmalı. hem bağlantı modeli reklamlar hem de diğer standart reklamlar için tabi bu dediklerim geçerli.
- olur da kullanıcılar da içerik girmek isterse, onların da bir paneli ve üye sayfası olmalı ki içeriklerini rahatça girebilsinler. fakat girilen içeriklerin doğruluğunu teyit etmem gerekecek. bu sebeple moderasyondan geçmeli.
- sadece kimya değil; coğrafya, tarih, fizik, matematik; aklınıza gelebilecek tüm bilimlerin terimlerine yer vereceğim. bu sebeple ana kategoriler bilim çeşitleri olacak. her bir bilimin ikonu olabilir.
- yine alfabetik olarak terimlerin listelenmesi gerekiyor. header alanında ya da uygun bir yerde a'dan z'ye terim başlangıç harflerine göre sıralama yapılabilmeli. örneğin a harfine tıklandığında da açılan sayfada filtrasyon uygulanabilmeli, a harfinda geometri alanındaki terimler listelensin isterse ziyaretçi, bunu rahatlıkla yapabilmeli.

gibi isteklerim bulunuyor.

özetle bunları istiyorum. ve bu istekler doğrultusunda da wordpress tema üretebilecek kişilerden teklif almak istiyorum.
teşekkürler,
iyi çalışmalar.