@iyi; öncelikle konu için teşekkürler. İleriki sürede vakit ayırıp güncellemelere devam ederseniz oldukça faydası olacaktır r10 kullanıcılarına.
Söylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum. (sadece yaratıcı başlık (title) bulma konusunda görüş ayrılıklarımız olduğunu düşünmekteyim)
Haber sitesi için söylerseniz kesinlikle haklısınız tabii o ayrı.
Site yeni açılmışsa, long tail keywordle birlikte yaratıcı başlıklı içerikler tabii olabilir ama amaç ileride yazacağınız focus keyword'i beslemek amaçlı (tabii kendi tecrübelerimden bu sonuca vardım, belki sizin farklı bir tecrübeniz vardır o ayrı)
*İlgi çekici başlığı genelde Fb reklam çıkarken yapıyorum.
Seo'nun ana felsefesi bence empati kurmak. Hem kullanıcı taraflı hem google taraflı.
Okuyucu yazıya veya sitene ne için giriyor? Karşılığında ne buluyor? Önemli bir soru bu.
Sen kullanıcı olsan bir makaleye okumaya başlasan seni tatmin ediyor mu? Önemli olan bu bence sizin de dediğiniz gibi.
Ayrıca bir de arama motoru tarafından da empati kurmak lazım. Makaleyi yazdınız yayınladınız diyelim; Rakiplerin sitelerine, sosyal medya hesaplarına, kullandığı görsellere, yazının anlatım diline, site içerisindeki renklere, backlinklerine vs komple baktığınızda siz google sahibi^^ olsanız hangi siteye öncelik tanırdınız?
Not: postlarınızı da genelde görüyorum çok açık ve akıcı bir dille kesin olarak yazıyorsunuz faydalandığım bir çok husus oluyor. Paylaşımlarınızın devamını dilerim. 1000. sss'yı merakla bekliyorum