Selam,
Google News platformu, güncel haberleri kullanıcılara daha hızlı ulaştırabilmek için ortaya çıkmış muhteşem bir servistir. Bu servis sayesinde hem Google'ın hem de Google ile çalışan milyonlarca sitenin kasası doluyor. Yani bir siteyi Google News sokmak için sitenizin yüzde 100 haber sitesi olmasına gerek yok. Google News'in reddedilme sebepleri olarak 2 ana nokta var.
İlk olarak Google News-Bot dediğimiz olaydan bahsedeyim. Bu News-Bot sitenin teknik her şeyini kontrol eder ve aynı zamanda haberlerin uzunluğu, özgünlüğü ve aynı zamanda 'index' ile 'single' en önem verdiği şeyler arasında yer alıyor. İkinci aşama ise manuel aşama oluyor. Bu aşamda sitenizin sayfaları kontrol ediliyor ki Google News gibi ciddi bir platformda sizinde oluşturmanız gereken sayfalar var. Yani kurumsal olmasanız bile resmi sayfalardan bahsediyorum, olmazsa olmaz sayfalardan bahsediyorum. Bunu tıpkı işe girerken istenen saçma sapan belgeler gibi düşünün, hiçbir işe yaramayacak belki ama olmazsa olmazlar arasında..
Benim ilk görüşüm elbette sayfaların eksikliği, içerik düzeni, yazıların özgünlüğü gibi eksiklikler var. Yazar sayfası falan o kadar önemli bir kriter değil. Yazıların özgünlüğü dedim ama söyleyeceğiniz şeyi tahmin edebiliyorum

Yazıların hepsi özgün, sıfırdan yazıldı. Kredi, aktüel ürünler, burçlar yada benzeri şeylerde ne kadar özgün yazarsanız yazın içerik benzerlik oranı her zaman en üst seviyede oluyor ve bunun için özellikle Google News kaydı almadan önce haber değeri taşıyan anlık bilgiler girmeye özen gösterin. 'KOSGEB Kredileri' mesela sitenizde birkaç aynı başlıkta içerik var. Bu gibi şeyleri gözden kaçırmayın ve siteniz hazır olduğunda tekrar başvuru yapın.
Kolay gelsin