Alıntı
3- Tanıtım yazıları artık etki etmiyor mu?
- Yine aynı footer gibi etki etmediği kesin ama yine etki etmiyor demek ahmaklığa sebeptir. Çıplak gözle insanların tanıtım yazısı bu diyebildiği backlinkleri artık google'da anlayabiliyor. Yeni site açmış olup tanıtım yazısı alacak olanlara önerim, rakiplerini de makale içinde linkleyerek aralarına kendi linkini koymalarıdır. Rakibiniz bir yere gelmiş, onun backlink alması kadar doğal birşey yok ama siz yeni sitesiniz, direk kendinize backlink almanız Google gözünde direk sizi spam olarak işaretlemeye başlar.
Bu kısma canlı şahidim arkadaşlar

hatta Turgay hocam'dan konu ile alakalı yardım istemiştim.
Kafama takılan tek şey her seferinde backlink zararlı gibi bir düşünce oluşmaya başladı. Evet kararında alınan şeylerin faydası vardır fakat buda yeni siteden ziyade oturmuş siteler için.
Bence bu tarz konularda artık yeni siteler için ne yapılmalı nasıl çalışılmalı ve ne kadarlık bir süreç içerisinde çalışmalar yapılmalı gibi yüzeysel konular yazılmalı.
Haliyle ben dahil herkes yeni bir site açtığında 1-2 ay idare etsede bu süreçten sonra sonuç görmek istediği için backlink abanması yaşıyor.
Saygılar