Hocam, öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bina 2008 yapımı 2014 yılında almıştım evi, yeni bina olduğu için sağlam bir bina çürük raporu yok, eğer rant için bi dalavere yapılmaz ise çürük raporu alabilecek bir bina değil. Evsiz kalmak kiracı olmak istemiyoruz. Ama semt olarak bi kentsel dönüşüm planı var imiş duyduğum kadarıya, bu kentsel dönüşüm tüm evleri mi kapsar acaba? Normalde demetevlerde 8 kattan aşağı ev yok, bizim cadde üzerinde binalar hep 4 katlı ve yeni yapım binalar, rant için bizim binalarıda yıkabilirler mi?
Öyle bir kanun yok. İstimlak haricinde (ki bu evi kapsamaz sadece arsa ve ucuz olan yıkık dökük binaları kapsayabilir) birşey yapamazlar.
Eviniz anladığım kadarıyla iskanlı ev. Eğer iskanlı değilse sessiz sedasız yıkın gitsin o ayrı bir mevzu. Benim şimdiye kadar söylediğim herşey iskan durumunda geçerlidir.
Tapu Kat irtifaklı ise (genelde arsa tapusudur ve ortaktır, ya da ilk kazma vurulmuştur ve hangi dairenin size ait olduğunu belli eder)
Tapu Kat mülkiyetli ise o zaman iskan başvurusu bitmiştir yada alınmıştır.
sizin şimdi yapmanız gerekenler şunlar;
- Belediyeden bölgenizde bir çalışma olup olmadığını emlak istimlak yada varsa kentsel dönüşüm dairesinden öğrenin,
- İskan belgeniz varsa (kat mülkiyetli tapularda olur yalnızca ve Yapı Ruhsatı diye geçer) saklayın, yoksa belediyeden temin edin. Genelde fotokopisi verilir, aslının aynısıdır diye kaşelettirin.
- Belediyeye dilekçe verin. Oturduğum adreste belediye tarafından yapılan veya yapılacak, bulunduğum apartmanı ve dairemi ilgilendiren devam eden ya da başlayacak tüm projeler hakkında bilgilendirme istiyorum. Bu tarz dilekçeler bilgi edinme kanunu kapsamında cevaplanmak zorundadır.
Başka bilgi almak istediğiniz ve özel bir durum varsa özelden de sorabilirsiniz. Sorun değil.
Eğer semt olarak bir planın içinde iseniz yıkılabilir ve riskli raporu verilir. Tüm evleri kapsar o bölgeye ne yapacakları önemli. anladığım kadarıyla büyük bir proje söz konusu
kira yardımı almanız için yıkımdan 6 ay önceye ait adınıza kayıtlı elektrik su ve doğalgaz aboneliği isterler.
yanlış bilgilendirme yapmayınız. Fikirtepe (İstanbul) benzeri bir durumu şahit oldu. Başbakan araya girmeseydi sorun çözülmeyecekti.
kira yardımı konusunu katmamıştım mesajıma bilgilendirme için teşekkür ederim.