İlaç insanı uyuşturmaktan başka birşey yapmaz. Huzuru İslam'da bulamayan arkadaşıma cevap vereyim önce öyle iki rekat namaz kıldım "mmmm birşey anlamadım" demekle olmaz. Bunun tartışmasına da diğer arkadaşlarla girmek istemiyorum.
Felak ve Nas surelerini sürekli okumaya çalış. Ayetel kürsi oku her gün evden çıkarken (mümkünse 7 kez sayının da önemi yok) Abdestsiz bulunduğun ortamdan çıkmaz. Mümkünse abdestsiz ayağın toprağa basmasın. 27 gün bu şekilde geçir (bilimsel olarak kanıtlanan insanın 27 günde 1 alışkanlık kazanabildiğidir). Sonra namaza başla.
İnsanın içinde hafız şeytanlar alim şeytanlar gezer. Seni camiye götürür, hacca götürür, dergaha götürür. Sonra içine vesvese sokar. Bak bu böyle yapıyor ama mantıksız, bak şu şöyle oluyor ama şöyle.
Arkadaş dostu Allah olanın dosta ihtiyaç yoktur. Düşmanı Allah olanın dostu yoktur.
Namaz kılmıyorum ama kalbim temiz diyenlere de sor bakalım, Peygamber (s.a.v) efendimizden daha mı temiz kalbi. Namaza namaz katıyordu niye.
Namaz kılarsın Allah'a karşı ibadetini yerine getirirsin, Allah'ı hatırlarsın. Birde şu yönden bak; Allah (c.c.) seni hatırlıyor, seni görüyor, ibadet ettiğine şahitlik yapıyor.
Allah şifa versin. Bir dostumuz şöyle demişti; İnsan vücudunda öyle bir mekanizma var ki! Kanser olabilmek için çaba sarf ediyoruz. Sigara içiyoruz, içki içiyoruz, zina ediyoruz, ne idüğü bilinmeyen ilaçlar alıyoruz, uyuşturucu vb. Peki vücudu rahat bıraksak kanser olur mu. Olur elbette! Kafamıza takıyoruz, aman şu şöyle oldu ne yapacağım, bu böyle oldu ne olacak, bu bana bunu dedi bu sana şunu dedi diye diye kendimizi hasta ediyoruz.
HUZUR İSLAMDA başka söze gerek yok.