cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.
Son 1 yıldır özellikle sürekli intihar etme isteği geliyor.

Yediğim içtiğim, gezdiğim hiç bir şey den tat alamıyorum. Çoğu zaman konuşasım bile gelmiyor.

Gelecek kaygısı, stres derken zaten baya da zayıfladım. Çoğu zaman elimi yumruk sıkar gibi bile yapamıyorum sıkamıyorum bile.

Çok araştırdım intihar etmenin sonuçlarını, biliyorum çok günah ve hep kendimi frenledim ancak ben bütün hayatım boyunca böyle stresli ve bu düşünceler ile mi yaşayacağım Son 1 yıldan önceden beri de stresliydim ama intihar etme isteği yoktu.

( Lütfen, daha kötü durumda olanlar var şeklinde yorum yapmayın. Evet biliyorum bende ve halime sağlıma şükrediyorum ancak beyin bu işte , laf geçiremiyor insan )

Bana bir yol gösterin arkadaşlar Psikoloğa gitmek istemiyorum. Çünkü neden böyle olduğumu izah edebileceğimi sanmıyorum
Hocam merhaba,
Allah inancın nedir bilmiyorum ama İslamiyete göre kişinin kendi canına kıyması HARAM ve Affedilmesi büyük suçlardan..
Müslüman kişi, ölümü hak bilir ama haktan gelmedikçe buna yeltenmez... Kişinin intihar istegi, içindeki rabbinin boşlugundan gelmektedir..Sen kalbini Alah sevgisi inancı ile doldurursan "Rabbim beni imtihan ediyor" diye düşünür ve teslim olur... Canına kıymak çok kolay...Peki sen geçici dünya hayatını nasıl olur da daimi bir ahiret hayatına tercih eder ve ahiretini yakarsın?
Kulun teslimiyeti, rabbine duası seni bu inançtan alıkoyar... Psikologların durumu çok mu iyi? Onların çoğu zaten kendi çıkmazından kurtulamıyor..Neden? İnancı zayıf veya hiç yok..
Sen, seni yaradana teslim olma yolunda HAKK'a yönünü dön.HAK'ta sana kalbine iman nurundan fısıldar...
Unutma, Kişinin kendi canına kıyma istegi Şeytani bir düşüncedir. Veş Şeytanın en sevdiği şeylerden de biridir hocam..Şeytan kulağına intihar intihar diye fısıldarsa abdest al ve iki rekat namaz kıl...Müslümanın silahı budur.
Not:Başka dinlerden veya inançlardan olan arkadaşları tenzih ederim. Kırmaktan veya soyutlamaktan esef duyarım.Konuşmalarım sadece arkadaşadır