Günümüzde eğer büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız üniversite okumak mecburi gibi bir şeydir. Eğer başka insanlar tarafından saygı görmek istiyorsanız, fikirlerinizin önemlenmesini istiyorsanız, çalıştığınız iş yerinde iyi bir yere gelmek istiyorsanız, en basitinden kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, eğer durumunuz varsa kesinlikle üniversite okuyun.
Hayatta hiçbir zaman kendinize fazla güvenmeyin. Güven iyi bir şeydir, fakat bir dozu olmalıdır. Yarın bir gün iş başvurusu yaptığınız zaman özgüveniniz hiçbir işe yaramayacak emin olun. Çünki sizi dinleyebilecek bi muhatap olmayacak karşınızda, sırf üniversite okumadığınız için adamdan sayıp oturup sizinle konuşmazlar bile, iş dünyası böyle.
Yok ben kendi işimi kuracağım derseniz. Burada 'da şöyle bir durum var. Hayatta insan ne olacağını bilemez. Çok zengin olabilirsiniz, fakat 10 sene sonra 0 'ı görebilirsiniz. Eğer bir gün 0 'ı gördüğünüz de bir dayanağınız yoksa, bu sizi intihara bile sürükleyebilir.
Kendimden örnek vereyim. Ben de şu anda matematik öğretmeniyim. Göreve başlamadım. 1 senedir girişimcilik peşindeyim. Aklımda hep şu var. Eğer başarısız olursam, gider öğretmen olurum. Eğer üniversite mezunu olmazsanız, kendinizi bu şekilde bi garantiye alamazsınız. Size tavsiyem, eğer imkanınız varsa üniversite okuyun. Eğer imkanınız yoksa, üniversite her şey değildir. Elinizden gelenin en iyisini yapıp geleceğinizi garanti altına almaya çalışın.