Eski bir müşterim vardı niki doom o forumu bıraktı sanırım yada boşa kürek çekmiyor, yada camfrog da sunucu indiren bazı gençler vardı onlarda forumu bırakmış olabilir yoksa sunucunuz anında down olmuştu. Ama sizde zaten belirtmişsiniz %100 koruma sağlarız demeyiz diye nedeni indirilmeyecek sunucu sistem firewall ek yazılım vs. olmamasından. Uzun zamandır foruma bakmıyordum bakınca konunuz dikkatimi çekti hayırlı işler, iyi hafta sonları herkese...
Çok kesin konuşuyorsunuz. Piyasada kimse kendi verdiği hizmet için bile bu kadar kesin konuşmazken siz başkasının yapabileceği bir şey için bu kadar kesin konuşmanız ne kadar doğru ?
Beni yanlış anlamayın ama sizin pek bir atağı engellediğinizi düşünmüyorum.
Şayet DGN bu işi kendisi halletmekte. TR içerisinde sıkıntı yaratabilecek atakları ( reflection,amplification ) DGN engellemekte.
Bunun dışında yurt dışından gelen ataklar için belli bir paket boyutunun üzerine çıkınca , DGN yine otomatik yurt dışı anonsunu kesmekte.
Sizin engellediğiniz ise atak türleri ve boyutları tam olarak nedir ? Saldırı çıkışına izin verilen TR datacenterlardan üretilen 1 gbit bir saldırı ise bu iptables ile bile engellenmekte.
Cihazlarınıza düşen en yüksek hat çıkışı nedir, bu yükseliş kaç saniye devam etmekte ?
Layer 7 atakları engellediğinizi söylemişsiniz, test için bir web sitesi bırakın isterseniz cihazlarınızın performansı asıl o zaman belli olur
Birden fazla farklı türde oyun sunucusu barındırdığımız için "yurt dışı anonsunu kesme" gibi bir lüksümüz her zaman olmuyor. Bu yüzden kendi sistemimiz sayesinde bir çok saldırıyı engelliyor ve hizmet alan kişilerin etkilenmemesini sağlıyoruz.
TR DC'lerden gelen saldırıları IPTables ile engelleme işlemi Sunucuların işlemcilerini yorduğu için sağlıklı bir çözüm sunmuyor.
"Layer 7 atakları engellediğinizi söylemişsiniz" böyle bir şey söylemedik. UDP kullanan verdiğimiz ip adreslerine Layer 7 atak deneyenlerin olduğunu belirttik.
"Sizin engellediğiniz ise atak türleri ve boyutları tam olarak nedir ?" Layer 4 ataklarının hepsini engellemekteyiz. Saldırı boyutu 5-6gbps ve üzeri gelebilmektedir. Saldırı boyutu çok önemli değildir Önemli olan gelen paket sayısıdır. Paket sayısı anlık 2milyona yakın gelebilmektedir. Saldırı kesilene kadar saldırılar gelmektedir.