Ana dilim gibi ingilizce konuşabiliyorum. Türkiye'de öğreneceğin tek şey grammer. 10 yıl çalışsan da ingilizce konuşamazsın 20 yıl çalışsan da. İngilizce öğrenmek farklıdır, İngilizce konuşmak farklıdır. Aksan yapmak ise bambaşkadır. Ben de aksan yok mesela çünkü bulunduğum ülkede aksanlı konuşan yok. Buradakiler ise İngilizce biliyorlar çünkü çok fazla yabancı geliyor ve mecburen onlarla konuşuyorlar. Yani yine onlar da ingilizceyi konuşarak kavrıyorlar. Şunları söyliyeyim;

1- İngilizce konuşan yerde ingilizce konuşmayı deneye deneye öğrenirsin.
2- Aksan yapmayı ise Anadili İngilizce olan yerde İngilizce konuşarak kavrayabilirsin.

Çok basit bir örnek vereyim;

Benim kardeşim ingilizce hazırlık okuyor. Nasıl gidiyor öğrendin mi ingilizceyi diyordum. Tabi öğrendim diyordu. Peki konuşabiliyor musun diyordum. Konuşuyorum diyordu. Sonra bunu getirdim Amsterdam'a. Arkadaşlarınla beraber şehrin ortasında bıraktım. Sana şunu söyliyeyim daha tramvay biletini zor almışlar. Restaurantta sipariş ver diyorum, garson ile konuşana kadar garson siz düşünün ben birazdan geleceğim diyor. Hiçbir yaptığına karışmadım kardeşimin. Temelde altyapısının olduğunu biliyorum, grammer kısmını öğrenmiş ama konuşamayacağını adım gibi biliyorum çünkü o yollardan ben de geçtim. 1 hafta kaldı Amsterdam'da onu orada yalnız bıraktım. 1 haftada öğrendiği konuşmayı Türkiye'de 1 yılda öğrenemedim dedi. Kısacası İngilizce, İngilizce konuşabileceğin yerde kavranır. Aksi halde Ali ata bak kısmından öteye geçemezsin.