Üniversiteye gitmeli miyim? sorusunun cevabı aslında sizde gizli.
Üniversite eğitimden beklentiniz nedir? ile paralel bir durum bu. Üniversiteyi sadece dersine giren öğretim görevlilerinden ibaret görürsen o zaman liseye gitmene de gerek yok bu mantıkta. Üniversite sana ne ararsan onu verir.
Ülkenin bir çok yerinde ve yurtdışında bir çok üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan sınıf arkadaşlarım var. Üniversite diploması bazı alanlarda sana avantaj sağlar mı? evet ama işi o diploma mı yapar? hayır.
Staj yaptığım ofiste sorumlu olduğum direktörün lafı çok hoşuma gider ki bu aslında üniversite eğitimin kısa özetidir. Kimse kaç yılda mezun olduğuna bakmaz, o sırada kendine ne kattın? neler yaptın? ona bakar.

Tasarimix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence askerde kısa dönemlere ayrıcalık tanınmaması lazım bu ben olsam bile, yani üniversite okuyup ayrıcalıklı olmak istemiyorum. Bana göre vatan borcu eşit olmalı, herkes eşit sürede askerlik yapmalı, üniversite okuyana öncelik tanınmamalı.
Askerlik her ne kadar kutsal bir görev olsa da. Vatan borcu sadece askerlik değildir. Ülkene çok daha farklı alanlarda da hizmet ederek vatan borcunu ya da vatani görevini yapabilirsin.