Üniversiteye gidebilecek zeka ve çalışkanlığa sahipseniz ve gitmediyseniz hayat sizi bir yerlere getirir. Bu tercih lüksünü yapabilecek cesaret insana kazandırır.
Siz ne istiyorsunuz, hayalleriniz ve yetkinlikleriniz nedir? Önemli olan bu soruların cevabı. İnsan ilk önce kendini tanımalı.
Kendimi aslında yazılım konusunda geliştirmek istiyorum bunun için iyi, faydalı olacak, gerçekten bu işi öğretebilecek bir üniversite okumak istiyorum ama insanlar öyle bi anlatıyor ki insanı hemen soğutuyorlar.
Benim şimdiki aklım 11 yıl önce olsaydı kesinlikle örgün üniversite okumazdım ha okurdum ama Hukuk, Tıp en kötü ihtimal Sağlık bölümlerinden birini.
Diğer bölümlere gelecek olursak Mühendislik gibi, atanması kolay değil özelde iş bulması üniversiteye ve yabancı dil bilgine göre değişiyor.
Şunu yapardım liseyi bitirdikten sonra, askerliği kısa dönem yapmak adına AÖF'nden herhangi bir 4 yıllık bitirmeye çalışırdım o süre zarfında da lise mezunu olduğum için harıl harıl Kpss'ye çalışırdım.
Halk Eğitim'in düzenlemiş olduğu kurslara katılıp belgeler alırdım. Yani kısacası memur olmak için illah üniversite okumaya gerek yok en azından örgün olanını.
Tabii ki de belli başlı bölümler ve kaliteli üniversiteleri tutturacak puana sahipsem okurum, bunların dışındaysa ve kişi kendini okuduğu bölümle ilgili geliştirmediyse
bu tamamen ZAMAN KAYBIDIR onun için.
Haklısın, bir işte kendini her zaman geliştirmelisin ki sana faydası olsun.