Türkçeyi doğru kullanalım arkadaşlar. Yalnızca konu sahibi için demiyorum ama birçok kişide gözlemlediğim bir durum bu. Yazdıklarınızı okuyamadım desem yeridir. Nasıl ki gerçek hayatta konuşmamıza dikkat ediyorsak burada da etmeliyiz diye düşünüyorum.
Bir şeyler anlatmak istemişsiniz ama klavyeyi alıp Allah ne verdiyse yazmışsınız. İmla hatası olmayan cümleler kurun demiyorum ama biraz daha özen gösterilse çok iyi olur.
Aşağıdaki gibi yazmanız çok zor değil sanırım.
Arkadaşlar, ileride ajans kurmak istiyorum. Ajans kurmanın gerekliliklerini, fiyatları ve sektördeki rakipleri araştırdım. Firma ismini belirtmenin doğru olmayacağını düşünüyorum.
Hepimiz interneti bilen kişileriz. R10 ve türevi forumlarda 100 TL gibi uygun bir bedele satılan yazılımların, başka ajanslar tarafından referans olarak kullanıldığını görüyorum. Bu durumu görmek elbette normal ama insan garipsiyor. Geçenlerde bir firmayı denemek için mesaj attım. Ulaştığım firma standart bir ajans diyebilirim. ' X referansınızın aynısını istiyorum ' mesajıma karşılık 4.500 TL + KDV teklifini aldık. Emin olun bazı yazılımlar buradaki yazılımların çok daha kötüsü.
Bir başka mesajımda ise dekorasyon sitesi için bir yazılım teklifi istedim. İstediğim yazılım R10'da ortalama 100 TL tutarında diyebilirim. Bu isteğime de 3.000 TL + KDV şeklinde geri dönüş yaptılar.
Fiyatlandırmaların yanlış olduğunu düşünüyorum. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Bu durum ile daha önce karşılaşan birileri var mı?