Sana bu konuda biraz tavsiye vereyim, dil öğrendikten sonra kolay unutulur çünkü öğrendiğin bilgiyi tekrarlayamazsın. Mesela bugün 10 kelime öğrendin diyelim, ertesi güne bu kelimeleri kullanmayacağından 7 - 8 tanesi uçup gidecektir.
İkinci bir diğer konu dilin sadece dil sanılması. İngilizceyi öğrenirken o dili kullanan ülkenin kültürünü de öğrenmen gerek. Bi Amerikan bir kelimeyi 10 durumda kullanabiliyor, hangi amaçla kullandığını bilmen için o adamın kültürünü, tarihini, çevresinde ki öğeleri iyi biliyor olman lazım.
Ayrıca yine İngilizceyi öğrenirken speaking'i, listening'i, writing'i ve reading'i aynı anda öğrenmen gerekir. En iyi pekiştirici yol budur.
Sadece okuma ve yazmayı öğrenip İngilizce öğrendim diyemezsin. Özellikle çevrende çok kişi olmayacağından speaking bir ölüm.
Ek olarak tavsiyelerim de bilgisayarını, telefonunu, kullandığın sitelerin dilini hep İngilizce yapman olacaktır. Atıyorum Photoshop 200 farklı kelime barındırsa ve her gün bu programı kullansan çok niche bi alanda iyi kelime haznesine sahip olursun.
6 ayda speaking olmasa da diğer tüm yolları, düzenli çalışarak öğrenebileceğine inanıyorum.
Başarılar.
Öncelikle mesajınız ve önerileriniz için teşekkürler. Kelime öğrenmeyi günlük memrise de hedeh sayı belirledim, öğrendiğim kelimeleri ertesi gün tekrar ediyorum şu an için 100 kelimedeyim ve haftalık olarak da 6 gün boyunca öğrendiğim tüm kelimeleri hata yapmayana kadar tekrar edeceğim. memrise de hem klavyeden yazıyor, hem okuyor hem de dinliyorum. Ayrıca friends dizisini hergün ingilizce alt yazılı olarak takip ediyorum. günde 2-3 bölüm bitiriyorum. zamanında tüm sezonu tr olarak bitirmiştim ama ing altyazı şimdilik işkence geliyor

Kullandığım tüm programları ingilizce olarak kullanıyorum zaten. o da alışkanlık oldu, youtube da kaynak araştırırken millet hep ing kullandığı için ben de öyle kullanıyorum. Öteki türlü zor oluyordu zaten, ama telefonumu da tavsiyeniz üzerine ingilizce yaptım şu an.

laptopumu da yarın ingilizce olarak ayarlayacağım. (bu benim niye aklıma gelmedi ki ?)
İşyerimde ve evde belirli bir seviyeye geldikten sonra sadece ingilizce konuşma imkanım var. Umarım konuşabilirm

Teşekkürler