dediğiniz durumu anlatmak istiyorsa bile bir tarih profesörü tarafından yapılan yanlış bir yorumdur. Çünkü dediğiniz istihbarattır. Tarihi ise çok daha eskilere dayanmaktadır. Eğer dediğiniz işlem kütüphane oluşturmak bilgi depolamak ise yine daha eskidir. Her türlü yanlış bilgi vermiş kişi. Araştırma yapmayıp kendi kafanıza göre yorumlayıp insanlara cahil damgası yapıştıracağınıza keşke Abdülhamid'in icat ettiği Google'a iki kelime araştırma yapıp yazsaydınız. Böylece "kendi cahilliğiniz ile yorumlayarak" güşşünç duruma düşecek ve kendizi rezil edecek yorum yapmazdınız.
Yine de şöyle yardımcı olim tekrar açıp okumak yerine yorum yapmamanız adına:
-İlk istihbarat teşkilatı bilindiği ve kaynaklara dayanan duruma göre İngiltere Kraliçesi 1

Elizabeth tarafından 1500 lü yıllarda kurulmuştur. Fakat resmi olmayan kaynaklara göre daha öncelerinde Çin ve Göktürkler arasında da istihbarat denilen bir olayın olduğu söyleniyor.
-İlk kütüphane ise Asurlular dönemine dayanmakta.
Sizce bu durumda Abdülhamit Han neyi keşfetmiş? Yoksa istihbarat üzerinden toplanan bilgileri toplamayı mı keşfetmiş? İstihbarat bilgileri okunduktan sonra yakılıyormuymuş öncesinde? Hadi inanmak istedikleriniz ile sizi yalnız bırakıyorum. Size doğruyu gösterdim. Devamına ilerleyip ilerlememek sizin elinizde.
Erkek güzeli, istihbarat siyasi anlamda gizlilik taşıyan belgelerdir.
Abdülhamid han ise kütüphanelerin de ki kendi toplattıkları belgeleri halka açmış aynı zamanda anadolu da toplam da açtığı 14.000 okula yardım etmiştir.
Sen önce istihbarat ne demek öğren , sonra kütüphane ne demek onu öğren. Sonra da Abdülhamid hanın örneğin sadece istanbulu 300+ küsür olarak fotoğraflatıp bunları kullanıma açıp aynı zaman da belgeler ile gerekli bilgilere istenilen zamanda ulaşılması ne demekmiş onu kıyasla. Abdülhamid Han'ın 30.000 adet bağışladığı kitapları araştır kendi el yazmalarını incele sonra konusalım.
Yukarı da biri o istihbarattır yazmış. Fikrin yok dilin çok. O kişinin yazdığına kanıp bir şeyler karalamışsın. Ne istihbaratı , lütfen alıntılamayın. Diğer arkadaş boşa zırvaladığı için cevap vermedim ama siz hakaretler içeren kelimeler kullanmışsınız. Benim genele yazdığım metni kişiselr indirip bana kötü sözler kullanma gibi bir yanılgıya düşmüşsünüz. Aman diyim yerinizi de haddinizi de bilin. Kimseye değil bu forumda tartışma çıkarmak. Bu yüzden size yukarıda bilgi dolu cümleler yazdım. Umarım anlayabilecek kapasiteye sahipsinizdir.
Allaha emanet hayırlı günler
Tekrarlıyorum lütfen cevap vermeyin , alıntı yapmayın uzamasın.
Varsa konu nedir ne değildir öğrenmek isteyen mesaj atabilir, ama buradan değil.
Şu forumda ki huzurun kaçmasından çok sıkıldım