öğrenmekten öğrendiğini sanmaya bir çok fark var hangi seviyeye gelmek sizin için tam manasıyla öğrendim demektir ? akıcı bi şekilde konuşmak, okuduğunu mu anlamak yoksa günlük yaşantını idame ettirecek kadarını öğrenmek mi tam anlamıyla sizin için öğrenmek anlamına geliyor ? bir dili öğrenmenin en etkili yolu o dilin konuşulduğu bir ülkede yaşamaktan orada yatıp kalkmaktan onların kültürlerini benimsemekten geçer bi süre sonra konuşmaya mecbur kalıyorsunuz..Türkiye'de kurslara gidenlerde dahil eğitimlerini bitirip ingilizce öğrendim diyen görmedim gerçekten de yok ben 3 yıldır her gün çalışırım çok çalıştığıma da inanıyorum hikaye kitaplarıda (l1-l6'a kadar) okuyorum ama gerçek hayatta uygulamaya dökemiyorum zor geliyor ama 1 yıl ingilizce konuşulan bir ülkede (bkz:ing,amerika vs.) gerçek anlamıyla size yetecek kadar dil öğrenebilirsiniz.hevesinizi kırmıyorum öğrenirsiniz ama bu gerçekten I go you go I'm fine'dan öteye gidemiyor ve bi süre sonra sıkılıyorsunuz eğer fırsatınız varsa bir yabancı ülke yoksa bu heves hırs pasif kalabilir az
Hocam dediklerinize kısmen katılıyorum. Ama şu yurt dışına çıkmadan yabancı dil tam manasıyla öğrenilmez olayına karşıyım. Tabiki çok ama çok faydası olacaktır, süreci inanılmaz hızlandıracaktır ama olmazsa olmaz diye birşey yok bence. Üniversite yıllarımda Mersin'de uluslararası bir öğrenci kampına katılmıştım. 1 haftalık bir tatil, genelde türk öğrenciler vardı bir de yugoslav bir grup. Adamlar ana dili gibi ingilizce konuşuyorlar ve aksanları inanılmaz derecede amerikaliya benziyordu.sohbet sırasında (tabi ki ingilizce bilen arkadaşların yardımıyla) sordum kaç kere amerika'ya gittiniz diye? adamlar hiç gitmedik dedi. sonra kamp içinde bir form doldurmamız gerekiyordu, adamlar biz ingilizce dolduramayız dediler. Çünkü ingilizce yazmayı bilmiyorlardı. Kendilerine güvenmiyorlardı, sorduk tabi nedir bu olay diye, ben konuşuyorum ama kelimelerin çoğunun yazılışını bilmiyorum, biz ingilizceyi ve rusçayı film izliyerek öğrendik dediler. yani sadece duyarak. Ve gramer falan adamlarda hiç yok. adamlar konuşmayı öğrenmeden gramer mi öğreneceğiz dediler. Sonra konuşmayı öğrendikten sonrada gramer olayını sallamışlar

Sadece bir kaç tanesi kariyer hedefi için gramer öğrenmiş. Bir başka tanıdığım da ana dili gibi ingilizce konuşur cümle içinde bundan sonra niye bu kelimeyi kullandın hangi kurala göre yaptın dediğimde, bilmiyorum ama bu şekilde olması gerektiğini biliyorum derdi. Ha bu arada konumda bahsettim ölçülebilir hedeflerim şunlardır diye. Kabul ediyorum zor bir hedef fakat ulaşılmayacak bir hedef değil bence ki hedefin de zor olması gerekir zaten, ulaşılabilirliği olduğu sürece. Yoksa 3 yılda ingilizce öğreneceğim diye bir hedef koymak bana çok mantıklı gelmiyor.
İnsanın hedeferi ne kadar yüksek ve vadesi ne kadar kısa olursa o hedef üzerinde ilerlemesi o kadar kolay olur ve hedef 100% gerçekleşmese bile bu kısa vadede gerçekleştirdiği kısım yanına kar kalır. Benim bakış açım bu tabiki, bu kişiden kişiye değişiklik gösterbilir.
Bu arada konuma yorum yaparak ve fikirlerinizi paylaşarak bana destek verdiğiniz için de teşekkür ederim. Süreç zor, yapamazsın diyen çok

desteklerinize ihtiyacım hepsinden çok

i love r10