öğrenmekten öğrendiğini sanmaya bir çok fark var hangi seviyeye gelmek sizin için tam manasıyla öğrendim demektir ? akıcı bi şekilde konuşmak, okuduğunu mu anlamak yoksa günlük yaşantını idame ettirecek kadarını öğrenmek mi tam anlamıyla sizin için öğrenmek anlamına geliyor ? bir dili öğrenmenin en etkili yolu o dilin konuşulduğu bir ülkede yaşamaktan orada yatıp kalkmaktan onların kültürlerini benimsemekten geçer bi süre sonra konuşmaya mecbur kalıyorsunuz..Türkiye'de kurslara gidenlerde dahil eğitimlerini bitirip ingilizce öğrendim diyen görmedim gerçekten de yok ben 3 yıldır her gün çalışırım çok çalıştığıma da inanıyorum hikaye kitaplarıda (l1-l6'a kadar) okuyorum ama gerçek hayatta uygulamaya dökemiyorum zor geliyor ama 1 yıl ingilizce konuşulan bir ülkede (bkz:ing,amerika vs.) gerçek anlamıyla size yetecek kadar dil öğrenebilirsiniz.hevesinizi kırmıyorum öğrenirsiniz ama bu gerçekten I go you go I'm fine'dan öteye gidemiyor ve bi süre sonra sıkılıyorsunuz eğer fırsatınız varsa bir yabancı ülke yoksa bu heves hırs pasif kalabilir az