Reseller hizmeti alan müşteriler eğer özel ns kullanım izni verilmiyorsa hizmeti sağlayan firmanın ns1 ns2 adreslerini kullanmak zorunda kalırlar. Eğer ki kendilerine göre NS adresleri belirlerlerse ve firma bunu fark ederse hesabını suspend eder böyle bir olay olmasın diye bizde müşterilerimizin kendilerine özel ns adresi oluşturmalarına izin veriyoruz ve bunuda "Özel NameServer" olarak adlandırdık.
Her neyse, ya ben anlatamadım ya da siz konuyu kendinize göre yorumluyorsunuz ve IP adreslerini vermemekte direniyorsunuz

Bu da şaşılacak bir durum değil aslında, yurtdışında adı bilinen (Hostgator, Hostmantis, BlueHost, vs.) ve bu işi yıllardır yapan firmalardan bir reseller aldığınız zaman, ve size private name server vereceklerini belirtmişlerse size 2 adet ayrı IP adresi verirler, tabii ki bu IP'ler size özel değildir, private name server kullanacak tüm müşterilerine aynı IP'leri verirler, siz bu IP'leri kendi nameserver'larınızda kullanırsınız, onlar da sizin nameserver'larınızı kendi DNS'lerinize eklerler. Hatta bu IP'lerden birini farklı bir subnet'den verirler ki DNS server şartlarına tam uyulsun.
Ama dediğim gibi neyse, tabii ki istediğiniz şekilde çalışmakta ve kendi standartlarınızı belirlemekte özgürsünüz, netice itibarı ile ben de çalışmayacağım bir firma daha belirlemiş oldum