Cevabınız için teşekkür ederim, ama tam anlatamadım herhalde. ns1.domainadi.com ve ns2.domainadi.com name server'ları için hangi IP'leri veriyorsunuz, eğer hosting'de kullandığınız aynı IP'yi nameserver'larda da kullanacaksınız diyorsanız bunun adı zaten "özel nameserver kullanım izni" değildir, DNS kayıtlarına 2 satır ns1 ve ns2 A kaydı ekleyip aynı IP'yi yazdığınız zaman zaten nameserver'ları oluşturursunuz, bunun izin verilmesi ile bir ilgisi yoktur.
Özel nameserver / custom nameserver / private nameserver denen şey şudur;
Siz bana hosting'i açtınız, diyelim IP'si 1.1.1.1, name server'lar için de kendi DNS server'ınızdaki 2 IP'yi verirsiniz, 2.1.1.1 ve 2.1.2.1 gibi, ben bu IP'leri domain firmamda özel name server kayıtlarına eklerim, siz de kendi DNS server'ınıza eklersiniz, bu şekilde özel name server oluşturulmuş olur. Tabii ki tüm müşterilerinize bu name server IP'lerini verirsiniz, herhangi bir ek IP tanımlamazsınız.
Ayrıca özellikle 2.1.1.1 ve 2.1.2.1 gibi yazdım, vereceğiniz nameserver IP'lerinden birinin en azından farklı bir subnet'de olması çok iyi olur, hem DNS kayıtlarınız iyi puan alır (intodns.com'dan bakabilirsiniz), hem de hosting IP'si ile farklı olacağı için spam listelerinden kaçmanız ve büyük kurumsal firmalara gönderdiğiniz maillerin kabul görme oranı yükselir.
O yüzden size name server'lar için vereceğiniz IP'leri sordum.
Reseller hizmeti alan müşteriler eğer özel ns kullanım izni verilmiyorsa hizmeti sağlayan firmanın ns1 ns2 adreslerini kullanmak zorunda kalırlar. Eğer ki kendilerine göre NS adresleri belirlerlerse ve firma bunu fark ederse hesabını suspend eder böyle bir olay olmasın diye bizde müşterilerimizin kendilerine özel ns adresi oluşturmalarına izin veriyoruz ve bunuda "Özel NameServer" olarak adlandırdık.
Mesajım bulunsun. Hayırlı satışlar
Teşekkür ederim, ihtiyacınız olduğu vakit bizlere ulaşabilirsiniz.