Merhaba, konuyu şöyle geniş bir şekilde açabilirim, temalarda içeriklerin öne çıkarılmış görselleri temaya yapan kişinin belirlediği boyutlara göre css komutları ile otomatik kesilebilmektedir, bazı temalarda bir resim 15 kere bile kesilebilir yani bunun sınırı yoktur, bu tamamen öne cıkarılmıs görsellerin kullanıldıgı alan sayısı ile alakalıdır.
Sizin sorunuzun cevabına gelirsek, oluşturulan ortam dosyalarını manuel olarak silebilirsiniz, herhangi bir problem olmaz ancak suan ki temanızın üzerinde gösterilen ortam dosyalarını silmediğinizden mutlaka emin olun ve ayrıca yedeklerinizi kesin olarak alın, dediğim gibi suanda mevcut kullandıgınız temada hangi görseller gösteriliyorsa onlar kalsın, diğerlerini silebilirsiniz, problem teskil etmez..
eyv hocam,bugün bayagı bi baktım ftpye.seninde söyledigin gibi bagzı resimleri 3-5 tane bagzılarını ise 13-15 tane kopyalamış tema.tema degiştirmeden resimleri silmek sorun olur diye dokunmadım,yeni temayı kurduktan sonra silicem ama yeni temanın kullandıklarının hangisi oldugunu nasıl bilicem?onu bi türlü bulamadım.yeni temaya geçtikten sonra sadece yükledigim ana resim kalsa,yanında 150x150 gibi ölçüler olanları silsem.sonra Regenerate Thumbnails diye bi eklenti varmış mesela
şu sayfa gibi biçok yerde bu eklentiden bahsediliyor.bu eklenti yeni temanın istedigi boyutu ayarlamaz mı?eski temanın ayarladıklarınıda ben silmiş olucam zaten.sanki sorun bu şekilde çözülür gibi geldi bana.sen ne diyorsun?
edit : eklentiye hiç gerek kalmadı.yanında 150x150 gibi ölçüler bulunan tüm resimleri sildim ftpden,sadece ana resimler kaldı.sonra yeni aldıgım tema kendine gereken ölçülerde bagzı resimlerde çogalttı tekrar ama 15resimden 1-2 taneye düştü aynı resims sayısı.arada bayagı farkedilir bi azalma oldu dosya sayısı bakımından...